1 szt - 0,043 kg
Kod kreskowy: 5900437027784
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU.
Składniki
skrobia
cukier
koncentrat z buraka (maltodekstryna, koncentrat z buraka)
cukier karmelizowany
olej rzepakowy
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromaty
karmel w proszku (syrop glukozowy, maltodekstryna, cukier)
ŚMIETANKA w proszku
sól
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Budyń w proszku, smak peanut butter - ciasteczko.
Cechy
smaki świata
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. Do kubka wlej 175 ml wrzącej wody (ok. ½ kubka lub ¾ mniejszego kubka).
2. Zawartość torebki wsyp powoli do kubka cały czas mieszając.
3. Mieszaj energicznie łyżeczką ok. 1 min aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Budyń jest gotowy od razu do spożycia.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 98
Wysokość - 159
Głębokość - 7
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańs
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Dodatki
Smaki / Aromaty - Contains
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Contains
Telefon kontaktowy
585 111 001
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 1 porcja = 218 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 310 kJ | 676 kJ | 8 % |
Energia | 73 kcal | 159 kcal | 8 % |
Tłuszcz | 0,1 g | 0,3 g | <1 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0,1 g | 0,2 g | 1 % |
Węglowodany | 16 g | 34 g | 13 % |
w tym Cukry | 9,7 g | 21 g | 23 % |
Białko | 2,2 g | 4,7 g | 9 % |
Sól | 0,12 g | 0,27 g | 5 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |