1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 8690526022604
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
produkty zbożowe 45,3 % [produkty zbożowe pełnoziarniste 29,1 % (płatki owsiane 19,4 %, mąka pszenna pełnoziarnista 9,7 %), mąka pszenna 16,2 %]
aromaty
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 2 %
emulgator (lecytyny ze słonecznika)
oleje roślinne (palmowy, słonecznikowy, z nasion bawełny, rzepakowy)
melasa
cukier
miazga kakaowa
mleko w proszku pełne 4 %
skrobia kukurydziana
substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu, difosforan disodowy)
syrop cukru inwertowanego
sól
Tekst dotyczący alergenów
Zawiera gluten. Może zawierać orzechy laskowe, jaja oraz sezam.
Marka
Dare
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciastka pełnoziarniste 29,1 % przekładane kremem 23 % kakaowo-mlecznym.
Cechy
źródło błonnika pokarmowego
Zalecenia dla alergików
Sezam - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Owies - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Orzechy laskowe - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 176
Głębokość - 41
Wysokość - 42
Rodzaj opakowania
Typ - Nieokreślone opakowanie
Adres producenta
Eti Gida Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Organize Sanayi Bölgesi Orhan Erden Bulvari No:3
Eskişehir / Türkiye
Adres zwrotny
ETI European Food Industries S.A. Oddział w Polsce,
Empark Mokotów Business Park,
Polska,
02-676 Warszawa,
ul. Postępu 18 B
Kontakt
ETI European Food Industries S.A. Oddział w Polsce
Adres kontaktowy
Empark Mokotów Business Park,
Polska,
02-676 Warszawa,
ul. Postępu 18 B
Oświadczenia żywieniowe
źródło błonnika pokarmowego
Kraj
Kraj pochodzenia - Turcja
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Turcji
Adres importera
ETI European Food Industries S.A. Oddział w Polsce,
Empark Mokotów Business Park,
Polska,
02-676 Warszawa,
ul. Postępu 18 B
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna (kJ/kcal) | 2009/480 |
Tłuszcz (g) | 22 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 11 |
Węglowodany (g) | 60 |
w tym cukry (g) | 26 |
Błonnik (g) | 5,0 |
Białko (g) | 7,5 |
Sól (g) | 0,55 |