Symbio Mączka z chleba świętojańskiego karob ekologiczny 150 g
Udostępnij na FacebookuKarob to naturalne źródło ryboflawiny, potasu, wapnia, witaminy B6 i żelaza. Karob stosowany jest jako substytut kakao i zamiennik czekolady.
1 szt - 0,150 kg
Kod kreskowy: 5903874563891
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: orzeszki ziemne, soję, orzechy.
Marka
Symbio
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ekologiczny karob
Cechy
źródło błonnika
Opis produktu
Karob to naturalne źródło ryboflawiny, potasu, wapnia, witaminy B6 i żelaza. Karob stosowany jest jako substytut kakao i zamiennik czekolady.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 67
Wysokość - 142
Głębokość - 45
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
Symbio Polska S.A.
ul. Zawieprzycka 8m
20-228 Lublin
Adres zwrotny
Symbio Polska S.A.
ul. Zawieprzycka 8m
20-228 Lublin
www.symbio.pl
Kontakt
Symbio Polska S.A.
Logotypy stron trzecich - pozostały tekst
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-01 Rolnictwo UE
Adres kontaktowy
ul. Zawieprzycka 8m
20-228 Lublin
Oświadczenia żywieniowe
Źródło błonnika
Karob to naturalne źródło ryboflawiny, potasu, wapnia, witaminy B6 i żelaza.
Informacje dot. stylu życia
Organiczne
Adres internetowy
www.symbio.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | W 100 g produktu: | % RWS* na 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1255 kJ | |
Wartość energetyczna | 300 kcal | |
Tłuszcz | 0,7 g | |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | |
Węglowodany | 49 g | |
- w tym cukry | 41 g | |
Błonnik | 40 g | |
Białko | 4,6 g | |
Sól | 0,09 g | |
Ryboflawina | 0,46 mg | 33% |
Witamina B6 | 0,36 mg | 26% |
Potas | 827 mg | 41% |
Wapń | 348 mg | 44% |
Żelazo | 2,9 mg | 21% |
RWS* - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |