Kombucha zakwasownia ekologiczna z imbirem 500ml
Udostępnij na FacebookuNiepasteryzowany, żywy napój o właściwościach probiotycznych bogaty w cenne kwasy organiczne. Orzeźwiający, smaczny i jednocześnie bardzo zdrowy jest świetną alternatywą dla soków owocowych i innych napojów w codziennej diecie. Kombucha to pradawny, domowy środek leczniczy. Jest to naturalny napój probiotyczny na bazie fermentowanej herbaty z tzw. "japońskim grzybem herbacianym". Jest polecany w codziennej diecie jako źródło kwasów organicznych podobnie jak naturalny ocet jabłkowy. Ma przyjemny kwaskowaty smak i jest lekko musujący. Najlepiej smakuje schłodzony.
1 szt - 0,500 litr
Kod kreskowy: 5907739367181
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
zielona herbata, imbir (10%), cukier trzcinowy
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać soję, gluten,nasiona sezamu,
seler, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne
Przechowywanie
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w lodówce w temp. 2-10 stopni C, a po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.
Adres producenta
Ekologiczna Przetwórnia Mikołaj Bator
ul. Stryjska 24, 81-506 Gdynia
Adres zwrotny
Ekologiczna Przetwórnia Mikołaj Bator
ul. Stryjska 24, 81-506 Gdynia
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Z powodu naturalnej fermentacji może zawierać do 1,2% alkoholu.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 82 kJ / 20 kcal |
Tłuszcz | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 5 g |
w tym cukry | 15 g |
białko | 0,3 g |
sól | 0,0062 g |