1 szt - 0,120 kg
Kod kreskowy: 5901135035149
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
sól
pieprz czarny (0,4 %)
warzywa suszone: czosnek, cebula
olej rzepakowy
suszony koncentrat soku buraka czerwonego (17,6 %)
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
cukier
ekstrakt drożdżowy
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
aromat
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Marka
Kucharek
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Barszcz czerwony instant.
Cechy
bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
produkt bezglutenowy
wystarczy na 10 porcji
XXL
Dodatkowe informacje
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Mleko - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Przygotuj barszcz czerwony instant
Krok 1
Dwie łyżeczki produktu (12 g) rozpuść w 200 ml wrzącej wody.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj.
Nie gotuj.
Opakowanie wystarcza na 10 porcji.
Życzymy smacznego!
Przechowywanie
Przechowywać zamknięte w suchym i zaciemnionym miejscu
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 138
Wysokość - 163
Głębokość - 54
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres zwrotny
Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Kontakt
Prymat sp. z o.o.
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Przepisy
Wypróbuj również barszcz czerwony:
z orzechami i żurawiną
Składniki:
- 100 g suszonej żurawiny
- 40 g orzechów włoskich
Przygotuj 4 porcje Barszczu czerwonego Kucharek i rozlej do bulionówek. Do każdej bulionówki dodaj żurawinę i posiekane orzechy włoskie.
z borowikami, fasolą i kapustą
Składniki:
- 100 g borowików
- 100 g fasoli białej konserwowej
- 100 g białej kapusty
Kapustę poszatkuj i obgotuj w wodzie do miękkości. Borowiki również ugotuj, wyjmij z wody i jak ostygną pokrój w paseczki. Do przygotowanych czterech porcji Barszczu czerwonego Kucharek dodaj kapustę, odsączoną fasolę i borowiki.
z imbirem i morelami
Składniki:
- 80 g suszonych moreli
- 1 łyżka marynowanego imbiru
- sok z ½ cytryny
- ½ łyżeczki Cynamonu mielonego Prymat
Przygotuj 4 porcje Barszczu czerwonego, dodaj pokrojone w paski morele oraz posiekany imbir i podgrzewaj chwilę na małym ogniu. Dodaj sok z cytryny i dopraw do smaku cynamonem. Można doprawić chili pieprzem cayenne.
Telefon kontaktowy
+48/32 47 33 833
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
10 porcji
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1381 kJ / 325 kcal |
Tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 76 g |
w tym cukry | 54 g |
Białko | 2,0 g |
Sól | 14,9 g |