Lody Big Milk Smak Śmietankowo-Jagodowy 900 ml
Udostępnij na FacebookuBig Milk Smak Śmietankowo-Jagodowy 900 ml
1 szt - 0,900 litr
Kod kreskowy: 8711327672949
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Big Milk Smak Śmietankowo-Jagodowy 900 ml
Składniki
odtworzone odtłuszczone MLEKO (65 %), cukier, syrop glukozowo-fruktozowy,
tłuszcz kokosowy, przecier jagodowy z różnych odmian (3,5 %), syrop glukozowy, preparat serwatkowy (MLEKO), zagęszczony sok cytrynowy, zagęszczony sok z buraka czerwonego, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), ŚMIETANKA (0,3%), stabilizatory (guma guar, guma tara, mączka chleba świętojańskiego, karagen), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), koncentrat spiruliny. Może zawierać PSZENICĘ, ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, ORZECHY LASKOWE, ORZECHY WŁOSKIE i PISTACJE.
Sposób przechowywania
produkt głęboko mrożony, chronić przed rozmrożeniem
Temperatura przechowywania min - max
poniżej -18 °C
Nazwa producenta
Unilever Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,12 g |
Zawartość białek | 2,6 g |
Zawartość błonnika | <0,5 |
Cukry | 19 g |
Zawartość węglowodanów | 22 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 4,8 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 5,4 g |
Wartość energetyczna kJ | 638 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 153 kcal |
W porcji 100 ml | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 300 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,06 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,2 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | <0,5 |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 9 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 11 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,5 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 72 kcal |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 4 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 4 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 12 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 10 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 1 %RWS |