Danie lubella makaron kolanka z brokułami w sosie serowym
Udostępnij na FacebookuDanie lubella makaron kolanka z brokułami w sosie serowym
1 szt - 0,190 kg
Kod kreskowy: 5900049820766
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
makaron ( mąka pszenna ) 73,7% ;
sos w proszku z warzywami 26,3% ( maka pszenna , ser w proszku ( z mleka : w tym cheddar , ser pleśniowy blue - 15% ) ;
mleko odtłuszczone w proszku ,
skrobia ,
śmietanka w proszku ( z mleka ) ,
sól ,
brokuł liofilizowany 6% ,
suszony czosnek ,
ekstrakt drożdżowy ,
tłuszcz palmowy ,
tymianek ,
aromat ( zawiera mleko ) ,
pieprz czarny ,
suszona cebula ,
papryka chili ,
kurkuma
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać : seler , jaja , gorczycę , soję
Przechowywanie
Przygotowanie :
1, Na patelnię lub do garnka wsyp zwartość saszetki dodaj 550 ml gorącej wody
2, Zamieszaj i gotuj pod przykryciem około 10 min.
3. Mieszaj od czasu do czasu.
Rada :
Dodaj wody , gdyby za szybko odparowała . Odkryj pokrywkę i chwilę gotuj , jeśli makaron jest już miękki , a wody jest za dużo.
Zrób po swojemu :
Pod koniec gotowania dodaj 2 czubate łyżki śmietany ( 50g ) i zamieszaj.
Jeśli lubisz , dodaj podsmażonego wcześniej kurczaka
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
MW FOOD Sp.z.o.o Sp.k
ul. Chopina 10
34-100 Wadowice
Adres zwrotny
MW FOOD Sp.z.o.o Sp.k
ul. Chopina 10
34-100 Wadowice
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g | w porcjo gotowanego dania | % RWS w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1531 kJ / 362 kcal | 1455 kJ / 344 kcal | 17% |
Tłuszcz | 4,9 g | 4,7 g | 7% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,7 g | 2,6 g | 13% |
Węglowodany | 63 g | 60 g | 23% |
w tym cukry | 7 g | 7 g | 8% |
Białko | 2,3 g | 2,4 g | 40% |