Makaron orkiszowy świderki fusilli bio
Udostępnij na FacebookuMakaron orkiszowy świderki fusilli bio
1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 5903240880089
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Ekologiczna mąka orkiszowa (zawiera gluten) z pełnego ziarna, pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej,
woda źródlana - krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat
Opis produktu
Makarony z Rodzinnej Wytwórni Fabijańscy produkowane są z pełnoziarnistych zbóż pochodzących z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych i wody Kapellanka. Kapellanka to krystalicznie czysta woda pochodząca z naturalnego źródła w paśmie Gór Kaczawskich, filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Wszystko co znajduje się w wodzie źródlanej pozostaje w makaronie.
Pozostałe informacje
1 porcja 100 g zawiera
368 kcal 18%, tłuszcz 2,2 g 3%, kwasy nasycone 0,7 g 3,50%, cukier 0,5 g <1%, sól <0,01 g <0,2%
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób gotowania :
Zagotuj wodę ok. 3 litry (na całe opakowanie makaronu),
osól ją jak lubisz, dodaj 1 łyżeczkę oleju roślinnego i gotuj do chwili, gdy uznasz , że jest już miękki (ok. 10 min)
Odcedź , przelej zimną wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu. Smacznego!
Adres producenta
Rodzinna Wytwórnia Makaronów Fabijańscy
Jarosław Fabijański
ul. Wiejska 37A
58-533 Bukowiec
Adres zwrotny
Rodzinna Wytwórnia Makaronów Fabijańscy
Jarosław Fabijański
ul. Wiejska 37A
58-533 Bukowiec
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1557 kJ / 368 kcal |
tłuszcz | 2,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
węglowodany | 70 g |
w tym cukry | 0,5 g |
błonnik | 6,2 g |
białko | 14 g |
sól | <0,01 g |