Tao Tao Makaron ryżowy nitki 200 g
Udostępnij na FacebookuMakaron ryżowy nitki Tao Tao to produkt bezglutenowy, który powstaje wyłącznie z mąki ryżowej i wody. Makaron ryżowy nitki Tao Tao ma delikatny smak, polecany jest do zup i sałatek. Idealnie sprawdza się jako składnik dań mięsnych i warzywnych prosto z patelni lub woka.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5901882188853
Dodatkowe informacje
Producent
Tao Tao
Tao Tao - Harmonia Smaków
Składniki
mąka ryżowa (92 %)
woda
Marka
Tao Tao
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron ryżowy nitki.
Cechy
bezglutenowy
bez gotowania
nr 1*
makarony Tao Tao najlepiej sprzedające się makarony orientalne w Polsce*
*Tan-Viet za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Polska, sprzedaż w sztukach, okres VI 2013-V 2014, kategoria: makarony orientalne
Opis produktu
Makaron ryżowy nitki Tao Tao to produkt bezglutenowy, który powstaje wyłącznie z mąki ryżowej i wody. Makaron ryżowy nitki Tao Tao ma delikatny smak, polecany jest do zup i sałatek. Idealnie sprawdza się jako składnik dań mięsnych i warzywnych prosto z patelni lub woka.
O marce
Tao Tao - Harmonia Smaków
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania:
Makaron opłukać w letniej wodzie, włożyć do naczynia i zalać wrzątkiem. Pozostawić pod przykryciem na ok. 5-12 minut. Odcedzić.
Makaron opłukać w letniej wodzie. Następnie wrzucić do wrzącej wody i gotować 3 min. Odcedzić.
Przechowywanie
Przechowywać w nienasłonecznionym i suchym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
TAN-VIET International P.S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Adres zwrotny
TAN-VIET International P.S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Łęgowo,
Polska
www.tan-viet.com.pl
Adres kontaktowy
ul. Marco Polo 9,
83-031 Łęgowo,
Polska
Kontakt
TAN-VIET International P.S.A.
Waga od dostawcy
Waga brutto - 240
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 111
Głębokość - 63
Wysokość - 196
Przepisy
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie słodko-kwaśnym
Składniki: 1 op. Makaronu ryżowego nitki TaoTao, 1/2 słoika Kiełków fasoli mung TaoTao, 2 łyżki ugotowanych i pokrojonych grzybów Mun TaoTao, 1 łyżka Sosu sojowego TaoTao, 250 g krewetek ugotowanych i obranych, 2 pędy trawy cytrynowej, 1 marchewka, 4 plastry ananasa pokrojonego w kawałki, 1/2 papryki żółtej, 1/2 papryki czerwonej, łyżka Oleju sezamowego TaoTao, łyżka cukru, płaska łyżeczka skrobi ziemniaczanej, ząbek czosnku, listki kolendry, kiełki brokuła. Sos: 6 łyżek Sosu cytrynowego z chili TaoTao, 1 łyżka startej skórki z cytryny, 2 cm świeżego imbiru, 2 ząbki czosnku.
Sposób przygotowania:
Makaron przygotuj wg opisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej sezamowy, dodaj posiekany czosnek, trawę cytrynową, sos sojowy i cukier, smaż przez 1 minutę. Dodaj pokrojone w paski warzywa, ananasa i chwilę podsmaż. Następnie dodaj sok z ananasa, sos cytrynowy z chili, czosnek i imbir, zagotuj i zagęść skrobią ziemniaczaną. Na koniec dodaj ugotowane krewetki, udekoruj kiełkami i listkami kolendry.
Smacznego!
Adres internetowy
www.tan-viet.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1562 kJ/351 kcal |
Tłuszcz: | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,4 g |
Węglowodany: | 83 g |
w tym cukry: | 0 g |
Białko: | 6,8 g |
Sól: | 0,10 g |