1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5901948005667
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
skrobia ziemniaczana,
JAJA,
cukier,
nadzienie pomarańczowe 26%,
margaryna (olej rzepakowy, woda,sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy),
kakao,
miazga kakaowa,
tłuszcz kakaowy,
mąka ryżowa,
MLEKO,
woda,
jabłka,
substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, guma guar,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy,
pektyny,
substancja spulchniająca: proszek do pieczenia (E450, E500),
emulgator: lecytyna SOJOWA,
sól,
kandyzowany plaster pomarańczy,
aromat,
barwnik.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
PUTKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
ul. Brata Alberta 1,
05-075 Warszawa Wesoła
tel. 22 31 06 300
fax 22 77 34 216
poczta@putka.pl
Adres zwrotny
PUTKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
ul. Brata Alberta 1,
05-075 Warszawa Wesoła
tel. 22 31 06 300
fax 22 77 34 216
poczta@putka.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | w 250 g | %RWS w porcji 250 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1565kJ/373 kcal | 3913kJ/932 kcal | 47% |
Tłuszcz | 17 g | 42 g | 60% |
w tym kwasy tłuszczowe | 7,0 g | 18 g | 88% |
Węglowodany | 52 g | 130 g | 50% |
w tym cukry | 38 g | 94 g | 105% |
Błonnik | 1,1 g | 2,8 g | - |
Białko | 2,9 g | 7,3 g | 15% |
Sól | 0,4 g | 0,9 g | 15% |
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) | |||
Informacja dla diabetyków | w 100 g | w porcji 250 g | |
wymiennik węglowodanowy (WW) | 5,2 g | 13,0 g | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,6 g | 4,0 g |