MyFood Raki całe gotowane w zalewie winnej 800 g
Udostępnij na FacebookuWyjątkowy smak raków w winnej zalewie docenią najwięksi smakosze. Tradycyjna potrawa staropolskiej kuchni w nowoczesnej odsłonie.
1 szt - 0,800 kg
Kod kreskowy: 5902194100182
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
rak luizjański (Procambarus clarkii) 62,5%
zalewa winna 37,5% (woda, białe wino 5%, cebul 2,5%, przyprawy: sól, pieprz czarny, pieprz cayenne, wawrzyn)
Tekst oznakowania alergenów
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Marka
MyFood
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Raki całe w zalewie winnej, gotowane, głęboko mrożone, rozmiar: 21-30 szt./lb (46-66 szt./kg)
Cechy
danie dla 2 osób
Opis produktu
Wyjątkowy smak raków w winnej zalewie docenią najwięksi smakosze. Tradycyjna potrawa staropolskiej kuchni w nowoczesnej odsłonie.
Pozostałe informacje
Porcja produktu 250 g dostarcza: 803 kJ 190 kcal 10%
100 g produktu dostarcza: 321 kJ/76 kcal
%RWS*
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).
Zalecenia dla alergików
Skorupiaki - Zawiera
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - -18
Przygotowanie i stosowanie
Na patelni na wolnym ogniu
W kuchence mikrofalowej około 3 min.
Przechowywanie
Przechowywać w lodówce (1 dzień), w zamrażarce w temperaturze -6°C (1 tydzień), -12°C (1 miesiąc), poniżej -18°C do końca daty minimalnej trwałości. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 151
Wysokość - 218
Głębokość - 56
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Szafarnia 6/32
80-755 Gdańsk
Polska
Adres zwrotny
MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
ul. Szafarnia 6/32
80-755 Gdańsk
Polska
E-mail: office@my-food.pl
www.my-food.pl
Kontakt
MyFood Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.
Adres kontaktowy
ul. Szafarnia 6/32
80-755 Gdańsk
Polska
Kraj
Country of Origin - Hiszpania
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Sugerowana ilość porcji w opakowaniu: 2
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Hiszpanii
Metoda połowu ryb - Kategoria narzędzia połowowego: 1 - Pułapki, 2 - Sieci okrążające i podrywki. Metoda produkcji: A - Złowione w wodach śródlądowych, B - Wyhodowane w
Email kontaktowy
office@my-food.pl
Adres internetowy
www.my-food.pl
Łacińska nazwa ryby
Procambarus clarkii
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | w porcji 250 g | (% RWS*) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna: | 321 kJ/76 kcal | 803 kJ/190 kcal | 10% |
Tłuszcz: | 0,9 g | 2,3 g | 3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g | 0,5 g | 3% |
Węglowodany: | 0,9 g | 2,3 g | 1% |
w tym cukry: | <0,5 g | 0,8 g | 1% |
Białko: | 16 g | 39 g | 78% |
Sól: | 0,65 g | 1,6 g | 27% |
Sugerowana ilość w porcji w opakowaniu : 2 | |||
* RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |