OSM Grodzisk Mazowiecki latteó Maślanka grodziska 1000 g

Udostępnij na Facebooku

Maślanka grodziska to napój mleczny wyprodukowany z mleka pasteryzowanego pochodzącego od sprawdzonych przez lata dostawców mleka. Poddana jest procesowi fermentacji z użyciem czystych kultur bakterii fermentacji mlekowej. Jako klasyczna maślanka ma właściwości pobudzające wydzielanie soków żołądkowych i regulujące procesy trawienia. Świetnie komponuje się jako baza do koktajli owocowych i warzywnych ale również sprawdza się przy tradycyjnych wypiekach.

OSM Grodzisk Mazowiecki latteó Maślanka grodziska 1000 g
  • OSM Grodzisk Mazowiecki latteó Maślanka grodziska 1000 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 1,000 litr

Kod kreskowy: 5901166000352

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

OSM Grodzisk Mazowiecki

Już od ponad 10 lat OSM Grodzisk może pochwalić się dodatkowym oznakowaniem marki. Włoskie słowo LATTEO – oznacza mleczny, mlecznobiały. Nie bez powodu OSM w Grodzisku Mazowieckim w swoim logo posiada to iście włoskie słowo – jest bowiem jednym z największych krajowych producentów pysznego włoskiego sera – Mozzarella.

Składniki

mleko pasteryzowane

białka mleka

żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej

Marka

OSM Grodzisk Mazowiecki

Cechy

smak, jakość, tradycja

Produkt polski

Opis produktu

Maślanka grodziska to napój mleczny wyprodukowany z mleka pasteryzowanego pochodzącego od sprawdzonych przez lata dostawców mleka. Poddana jest procesowi fermentacji z użyciem czystych kultur bakterii fermentacji mlekowej.

Jako klasyczna maślanka ma właściwości pobudzające wydzielanie soków żołądkowych i regulujące procesy trawienia. Świetnie komponuje się jako baza do koktajli owocowych i warzywnych ale również sprawdza się przy tradycyjnych wypiekach.

O marce

Już od ponad 10 lat OSM Grodzisk może pochwalić się dodatkowym oznakowaniem marki. Włoskie słowo LATTEO – oznacza mleczny, mlecznobiały. Nie bez powodu OSM w Grodzisku Mazowieckim w swoim logo posiada to iście włoskie słowo – jest bowiem jednym z największych krajowych producentów pysznego włoskiego sera – Mozzarella.

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Warunki przechowywania

Min. temp. °C - 2

Maks. temp. °C - 8

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

Jednostka sprzedażowa

Głębokość - 83

Wysokość - 255

Szerokość - 83

Informacje o recyklingu

Opakowanie - Nadające się do recyklingu

Opakowanie - Nadające się do recyklingu

Inner Pack - Nadające się do recyklingu

Rodzaj opakowania

Typ - Butelka plastikowa

Adres producenta

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim
05-825 Grodzisk Maz.,
ul. Traugutta 5
www.osmgm.pl

Adres zwrotny

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim
05-825 Grodzisk Maz.,
ul. Traugutta 5
www.osmgm.pl

Kontakt

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Grodzisku Mazowieckim

Adres kontaktowy

05-825 Grodzisk Maz.,
ul. Traugutta 5

Przepisy

Babciny chleb pszenny na maślance (2 bochenki)
- 1,5 szklanki ciepłej maślanki OSM Grodzisk Mazowiecki
- 1 paczka suszonych drożdży (7 g) lub 14 g świeżych drożdży
- 1/4 szklanki ciepłej wody (40 - 45 ºC)
- 2 łyżki cukru
- 6 łyżek masła, roztopionego i przestudzonego
- 2 łyżeczki soli
- 2,5 szklanki mąki pszennej razowej
- 2 -2,5 szklanki mąki pszennej
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.


W dużej misce rozczynić świeże drożdże z wodą; dodać cukier i odstawić na 5 minut (aż drożdże
się spienią). Domieszać masło, sól, maślankę. Dodać mąkę pełnoziarnistą i dokładnie zagnieść. Powoli dodawać mąkę pszenną, zagniatając, aż ciasto będzie gładkie, ale twarde. Odstawić na kwadrans. Ciasto wyłożyć na blat oproszony mąką i zagnieść, aż będzie gładkie i sprężyste, około 10 minut. Włożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości (około 1 godziny). Ciasto podzielić na dwie części. Uformować dwa bochenki, na kształt okrągły, pozostawić do wyrośnięcia i podwojenia objętości na blaszce lub lepiej (45 - 60 minut), pod przykryciem z folii spożywczej lub ściereczki, by nie wyschły. Przed pieczeniem można naciąć bochenki, posmarować z wierzchu mlekiem. Piec około 25 - 30 minut w temperaturze 190ºC, aż chleb się przyrumieni. Wyjąć, wystudzić na kratce.

Kraj

Kraj pochodzenia - Polska

Telefon kontaktowy

22 755 52 65

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Opakowanie 1000 g zawiera pięć sugerowanych porcji produktu.

Rodzaj materiału opakowania

Wieczko - 51 - Cork

Adres internetowy

www.osmgm.pl

Media społecznościowe

https://www.facebook.com/osmgrodziskmazowiecki/

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100 g produktuw porcji 200 g%* RWS w porcji
Wartość energetyczna164 kJ/39 kcal328 kJ/78 kcal4%
Tłuszcz0,8 g1,6 g2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g0,6 g3%
Węglowodany4,5 g9 g3%
w tym cukry4,5 g9 g10%
Białko3,4 g6,8 g14%
Sól0,13 g0,26 g4%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Opakowanie 1000 g zawiera pięć sugerowanych porcji produktu.


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.