1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5900766003176
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
gluten pszenny
mąka żytnia (60,5%)
mąka ze słodu jęczmiennego
sól
emulgator: lecytyny (z rzepaku)
mąka pszenna (25,9%)
środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy
suszony zakwas żytni
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne.
Marka
Polskie Młyny
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka do wypieku chleba żytniego
Cechy
dobry chleb - klasyczny smak
wystarczy dodać wodę i drożdże
porcja do przygotowania 1 chleba
0% konserwantów, barwników, aromatów
naturalne źródło błonnika
do wyrabiania ręcznego i maszynowego
Zalecenia dla alergików
Żyto - Zawiera
Orzechy - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Jęczmień - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 68
Szerokość - 174
Wysokość - 237
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka papierowa
Adres producenta
POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Adres zwrotny
POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Znajdź nas na
facebook.com/polskiemlyny
kontakt@polskiemlyny.pl
Kontakt
POLSKIE MŁYNY S.A.
Oświadczenia żywieniowe
naturalne źródło błonnika
Adres kontaktowy
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Dodatki
konserwanty - Nie zawiera
Flavours - Nie zawiera
Colours - Nie zawiera
Przepisy
Sposób przygotowania - piekarnik:
1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 370 ml wody o temp. pokojowej. Dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży.
2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 min.
3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 11 x 7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 min do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 min wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.
4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200 - 220°C) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą.
Sposób przygotowania - automat:
1. Do formy automatu wlej 370 ml wody o temperaturze pokojowej.
2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży.
3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.
4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu.
Jeśli szukasz inspiracji, na www.polskiemlyny.pl znajdziesz wiele ciekawych przepisów.
Email kontaktowy
kontakt@polskiemlyny.pl
Media społecznościowe
facebook.com/polskiemlyny
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1436 kJ /339 kcal |
Tłuszcz | 3,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 63 g |
w tym cukry | 2,1 g |
Błonnik | 5,9 g |
Białko | 12 g |
Sól | 1,8 g |