1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 5900197027024
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
substancje konserwujące: propionian wapnia, sorbinian potasu
emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych
substancja utrzymująca wilgoć: glicerol
oliwa z oliwek
siemię lniane 1,3%
sól
mąka pszenna 55%
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
cukier
woda
stabilizator: guma ksantanowa
skrobia pszenna
Marka
Polskie Młyny
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Tortilla pszenna z siemieniem lnianym
Cechy
źródło błonnika pokarmowego
Pozostałe informacje
Jedna porcja dostarcza: energia 932 kJ / 221 kcal 11%*
w 100 g 1243 kJ / 295 kcal
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 15
Szerokość - 293
Wysokość - 363
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
Bakoma Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Adres zwrotny
Bakoma Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Infolinia: 0 801 340 000
Kontakt
Bakoma Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
Źródło błonnika pokarmowego.
Adres kontaktowy
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Przepisy
Pomysł na sos:
Składniki: jogurt naturalny gęsty Bakoma 390 g, 1 łyżka oleju rzepakowego Polskiego, 1 łyżka ziół prowansalskich, 1 łyżka suszonej ostrej papryki, 8 małych pomidorków koktajlowych, ząbek czosnku, ogórek gruntowy, sól, pieprz, sok z 1/3 limonki.
Sposób przygotowania: Czosnek przecisnąć przez prasę, pomidory skroić w drobne talarki, ogórka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko dodać do jogurtu i wymieszać wraz z pozostałymi składnikami. Sos doskonale komponuje się z mięsem oraz wege wariantami tortilli.
Telefon kontaktowy
801340000
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie 300 g zawiera 4 sugerowane porcje produktu.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | produktu w 100 g | w jednej porcji (ok. 75 g) | %RWS* w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1243 kJ / 295 kcal | 932 kJ / 221 kcal | 11% |
Tłuszcz | 5,5 g | 4,1 g | 6% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 0,8 g | 4% |
Węglowodany | 52 g | 39 g | 15% |
w tym cukry | 4,8 g | 3,6 g | 4% |
Błonnik | 3,1 g | 2,3 g | - |
Białko | 7,7 g | 5,8 g | 12% |
Sól | 1,1 g | 0,83 g | 14% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Opakowanie 300 g zawiera 4 sugerowane porcje produktu. |