1 szt - 0,193 kg
Kod kreskowy: 8410076472175
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Wyciągnąć tortille z opakowania. Zawinąć ją w folię aluminiową i wyłożyć do piekarnika nagrzanego do 165 C na 7-9 min.
Opis marketingowy
Tortilla miękka 193g
Składniki
mąka pszenna, woda, stabilizator: glicerol; olej słonecznikowy, substancja spulchniające: wodorowęglan sodu, fosforan wapnia; emulgator: mono i glicerydy kwasów tłuszczowych; dekstroza, sól kuchenna
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
15 - 25 °C
Nazwa producenta
Old El Paso
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 1 g |
Zawartość białek | 8,5 g |
Zawartość błonnika | 2,7 g |
Cukry | 1,8 g |
Zawartość węglowodanów | 52,5 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 6,9 g |
Wartość energetyczna kJ | 1314 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 312 kcal |
W porcji 24 g | |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,7 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0,4 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 12,7 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,7 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 317 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 75 kcal |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,1 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,24 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 4 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 1 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 4 %RWS |