PUTKA Mazurek kajmakowy 400 g
Udostępnij na FacebookuMazurek z ciasta brownie pokrytego masą kajmakową z rodzynkami oraz orzeszkami arachidowymi
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5901948001256
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Mazurek z ciasta brownie pokrytego masą kajmakową z rodzynkami oraz orzeszkami arachidowymi
Składniki
cukier, mąka PSZENNA, JAJA, MASŁO, margaryna (oleje roślinne: palmowy, rzepakowy, kokosowy, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), kakao, MLEKO, MLEKO w proszku, olej rzepakowy, ORZESZKI ARACHIDOWE (4%), pomarańcze, rodzynki (3%), tłuszcz palmowy, syrop glukozowy, sól, emulgator: lecytyna ze słonecznika, substancja żelująca: pektyny, koncentrat marchwii, substancje spulchniające: E450, E500, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat pomarańczowy
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
6 - 12 °C
Nazwa producenta
PUTKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,35 g |
Zawartość białek | 6,4 g |
Zawartość błonnika | 1,7 g |
Cukry | 36 g |
Zawartość węglowodanów | 54 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 7,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 20 g |
Wartość energetyczna kJ | 1771 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 423 kcal |
W porcji 40 g | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 708 kJ |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,6 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,14 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 7,9 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,9 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 22 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 14 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,67 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 169 kcal |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 8 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 8 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 11 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 15 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 16 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 2 %RWS |