1 szt - 0,102 kg
Kod kreskowy: 5901069004532
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
regulator kwasowości: kwas octowy
olej rzepakowy (40% przed sterylizacją)
śledź bałtycki (Clupea harengus membras / obszar połowu: Morze Bałtyckie FAO 27.III d / złowione w morzu włokiem pelagicznym (60% ryby przed sterylizacją)
sól
Marka
Pirat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
Dodatkowe informacje
Czy wiesz, dlaczego piraci nosili opaski na jedno oko?
Przystosowanie wzroku do zmiennych warunków oświetlenia trwa długo, a w pirackim fachu nawet kilka sekund kiepskiego widzenia mogło skończyć się marnie. Była na to rada: aby skrócić ten proces, piraci zmieniali opaskę z jednego oka na drugie. Oko dotąd zakryte było już przystosowane do ciemności i pirat nie musiał tracić czasu po omacku, by dobyć szabli.
Zalecenia dla alergików
Ryba - Zawiera
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 4
Maks. wilgotność % - 80
Maks. temp. °C - 25
Przechowywanie
Przechowywać w temp. +4°C do +25°C przy wilgotności wzgl. do 80%.
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 83
Głębokość - 23
Szerokość - 150
Rodzaj opakowania
Typ - Puszka konserwowa
Adres producenta
Przetwórstwo Rybne „ŁOSOŚ" Sp. z o.o.
Włynkówko 49B
76-202 Słupsk 2
Adres zwrotny
Przetwórstwo Rybne „ŁOSOŚ" Sp. z o.o.
Włynkówko 49B
76-202 Słupsk 2
tel. 59 84-72-700
e-mail: lososustka@lososustka.com.pl
Kontakt
Przetwórstwo Rybne „ŁOSOŚ" Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
Włynkówko 49B
76-202 Słupsk 2
Kraj
Country of Origin - Poland
Telefon kontaktowy
598472700
Pochodzenie
Metoda połowu ryb - złowione w morzu włokiem pelagicznym
Obszar połowu ryb - Morze Bałtyckie FAO 27.III d
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Email kontaktowy
lososustka@lososustka.com.pl
Łacińska nazwa ryby
Clupea harengus membras
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1454 kJ / 352 kcal |
Tłuszcz: | 33 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4,1 g |
Węglowodany: | 0,7 g |
w tym cukry: | 0 g |
Białko: | 13 g |
Sól: | 1,1 g |
Podane wartości mogą ulegać naturalnym wahaniom. |