Smalec wieprzowy
Udostępnij na FacebookuSmalec wieprzowy jest tłuszczem pochodzenia zwierzęcego, otrzymanym przez wytopienie z sadła, słoniny i tłuszczu drobnego. Przeznaczony do spożycia w formie przetworzonej, jako składnik przetworów mięsnych, oraz do smażenia, duszenia, gotowania lub do bezpośredniego spożycia w formie nieprzetworzonej.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5904951000018
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Smalec wieprzowy jest tłuszczem pochodzenia zwierzęcego, otrzymanym przez wytopienie z sadła, słoniny i tłuszczu drobnego. Przeznaczony do spożycia w formie przetworzonej, jako składnik przetworów mięsnych, oraz do smażenia, duszenia, gotowania lub do bezpośredniego spożycia w formie nieprzetworzonej.
Składniki
tłuszcz wieprzowy topiony 100%
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 8 °C
Nazwa producenta
PHU JAGR Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 47 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 100 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 3700 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 900 kcal/100g |