1 szt - 0,480 kg
Kod kreskowy: 5900783010119
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Pudliszki sos włoski 480g
Składniki
przecier pomidorowy 56%, pomidory 26%, warzywa (cebula 8,3%, merchew), cukier, sól, czosnek 0,75%, olej rzepakowy, bazylia 0,4%, oliwa z oliwek 0,3%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), zioła, przyprawy. Produkt pasteryzowany. Bez substancji konserwujących, barwiących i zagęszczających, 166g pomidorów na 100g produktuy.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
HJ HEINZ POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,8 g |
Zawartość białek | 1,9 g |
Zawartość błonnika | 1,7 g |
Cukry | 8,2 g |
Zawartość węglowodanów | 8,4 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0,7 g |
Wartość energetyczna kJ | 215 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 51 kcal |
W porcji 120 g | |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 9,8 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,3 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 61 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 258 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 10 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 2,0 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kJ | 3 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 11 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 17 %RWS |