1 kg
Kod kreskowy: 2912309
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Stek z polędwicy filet mignon
Marka
" Sokołów "
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0 stopni C do 4 stopni C.
Przygotowanie i stosowanie
Stek klasyczny - przepis na patelnię
Stek wyjąć z lodówki na godzinę przed smażeniem. Obsypać pieprzem , wysmarować olejem. Włożyć na dobrze rozgrzaną patelnię z grubym dnem. Aby uzyskać stek średnio wysmażony ( różowe mięso w środku ) stek smażyć przez 2 minuty z jednej strony , przewrócić na drugą stronę i smażyć również 2 minuty. Mięso obrócić ponownie i smażyć po 1 minucie na każdej ze stron. Aby uzyskać stek dobrze wysmażony , mięso smażyć 2 razy po 2 minuty z każdej strony. Po usmażeniu posolić. Na 1 minutę przed podaniem na steku ułożyć 1 łyżkę masła.
Stek - przepis na grilla
Rozgrzać grill do najwyższej temperatury. Naoliwić ruszt. Jeżeli grill będzie się dymił od oliwy/tłuszczu , oznacza to , że jest on wystarczająco gorący.Steki umieścić na grillu bezpośrednio nad ogniem ; grillować 3 minuty. Po 3 minutach , steki powinny mieć mocne, ciemnobrązowe oznaki grillowe. Przewrócić steki na drugą stronę i kontynuować grillowanie. Na drugiej stronie grillujemy przez kolejne 3 minuty. Steki odwracamy tylko raz. Należy pamiętać , aby mięsa nie dziurawić widelcem bądź nożem , co spowoduje , że wypłyną z mięsa soki i mięso będzie trwałe. Zdjąć steki z grilla , odczekać chwilę , posolić , popieprzyć i serwować.
Adres producenta
" Sokołów " S.A
Al. 550 - lecia 1
08-300 Sokołów Podlaski
Adres zwrotny
" Sokołów " S.A
Al. 550 - lecia 1
08-300 Sokołów Podlaski