Sucha krakowska z szynki 80g Olewnik
Udostępnij na FacebookuKiełbasa wieprzowa grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, suszona, o gramaturze 80 g, w plastrach. Konsystencja ścisła, twarda. Barwa mięsa czerwona do ciemnoczerwonej, tłuszczu biała do kremowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
1 szt - 0,080 kg
Kod kreskowy: 5906245785342
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Kiełbasa wieprzowa grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, suszona, o gramaturze 80 g, w plastrach. Konsystencja ścisła, twarda. Barwa mięsa czerwona do ciemnoczerwonej, tłuszczu biała do kremowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych przypraw, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Składniki
100 g produktu wyprodukowano ze 143 g mięsa wieprzowego z szynki.
Składniki: mięso wieprzowe z szynki, sól, przyprawy, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), glukoza, ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz (askorbinian sodu), substancja konserwująca (azotyn sodu). Pakowano w atmosferze ochronnej.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
2 - 6 °C
Nazwa producenta
Olewnik Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,8 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 28 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,9 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,2 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 8,0 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 767 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 190 kcal/100g |
W porcji 30 g | |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 57 kcal |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 8,4 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | <0,5 |
Zawartość węglowodanów w porcji | <0,5 |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,0 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,4 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 230 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,8 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 3 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 3 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 0 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 17 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 12 %RWS |