1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 5900102012633
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Czekolada z nadzieniem o smaku likieru adwokat
Składniki
czekolada 60% [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny (shea), emulgator: lecytyny (z soi)], cukier, syrop glukozowy, śmietanka kremowa (z mleka), tłuszcz roślinny (palmowy), mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier), żółtko jaja w proszku 1,5%, serwatka w proszku (z mleka), spirytus 1%, substancja utrzymująca wilgoć: inwertaza, aromat naturalny. Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy laskowe, migdały, nasiona sezamu i pszenicę. Czekolada: masa kakaowa minimum 43%.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Wawel
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,07 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,5 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 56 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 59 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 14 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 25 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 2079 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 497 kcal/100g |
W porcji 20 g | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 416 kJ |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 11 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 12 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 99 kcal |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,01 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,9 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 5 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 5 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 5 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 14 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 12 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |