ACTIVIA Drink 300g Suszona śliwka
Udostępnij na FacebookuJogurt suszona śliwka ze szczepem ActiRegularis (Bifidobacterium DN-173010).
1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 5900643021606
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Jogurt suszona śliwka ze szczepem ActiRegularis (Bifidobacterium DN-173010).
Składniki
mleko odtłuszczone, cukier, śmietanka, suszone śliwki 3,0 %, błonnik cytrusowy, naturalny aromat, skarmelizowany syrop cukrowy, białka mleka, bakterie: jogurtowe (108 jtk/g), ActiRegularis Bifidobacterium CNCM I-2494 (4 x 107 jtk/g); koncentrat soku z cytryny.
Może zawierać: zboża zawierające gluten, sezam.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 6 °C
Nazwa producenta
Danone
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,11 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,0 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,3 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 9,9 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 10,1 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,8 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 255 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 60 kcal/100g |
W porcji 300 g | |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,6 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 181 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 766 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 30,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 29,8 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,9 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 8,9 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,33 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 9 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 9 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 12 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 33 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 18 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 5 %RWS |