Activia Jagoda-Borówka 195g
Udostępnij na FacebookuActivia o smaku jagody i borówki posiada unikalne bakterie Acti Regularis, które docierają do flory jelitowej żywe. Zawieraja też składniki, które pomagają dbać o zdrowe trawienie. Zawiera wapń, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych oraz bakterie jogurtowe, które poprawiają trawienie zawartej w produkcie laktozy u osób mających trudności z jej trawieniem. Activia to jogurty o doskonałym smaku, spośród których każdy znajdzie coś dla siebie. Włącz Activię do swojej codziennej diety - Twój brzuch Ci za to podziękuje!
1 szt - 0,195 kg
Kod kreskowy: 5900643031421
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Activia o smaku jagody i borówki posiada unikalne bakterie Acti Regularis, które docierają do flory jelitowej żywe. Zawieraja też składniki, które pomagają dbać o zdrowe trawienie. Zawiera wapń, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych oraz bakterie jogurtowe, które poprawiają trawienie zawartej w produkcie laktozy u osób mających trudności z jej trawieniem. Activia to jogurty o doskonałym smaku, spośród których każdy znajdzie coś dla siebie. Włącz Activię do swojej codziennej diety - Twój brzuch Ci za to podziękuje!
Składniki
mleko odtłuszczone, cukier, śmietanka (z mleka), jagody 1,9 %, błonnik cytrusowy,
borówka amerykańska 0,1 %, białka mleka, bakterie: jogurtowe(10^8 jtk/g), ActiRegularis Bifidobacterium CNCM I-2494 (4x10^7 jtk/g); naturalny aromat
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 6 °C
Nazwa producenta
Danone
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,11 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,9 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,2 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 10 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 10 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,9 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 253 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 60 kcal/100g |
W porcji 195 g | |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,22 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 5,7 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 493 kJ |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 19,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 19,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,7 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 117 kcal |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 6 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 6 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 5 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 22 %RWS |
Zawartość błonnika (ogólnie) | 11 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 26 %RWS |