Baton zbożowy ba! żurawina-pomarańcza 40g
Udostępnij na FacebookuBaton zbożowy ba! żurawina-pomarańcza.
1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5900749610889
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Składniki zbożowe 39% (płatki owsiane pełnoziarniste 20%, mąka kukurydziana, grys kukurydziany, mąka ryżowa); substancja wiążąca: maltitole; polewa o smaku jogurtowym 16% [olej palmowy, serwatka w proszku (z mleka), cukier, mleko w proszku odtłuszczone, proszek jogurtowy 2% (jogurt w proszku (z mleka) 80%, mleko w proszku odtłuszczone), tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny; aromaty]; żurawina suszona krojona 12% (żurawina 51%, cukier, olej słonecznikowy);
maltodekstryna,
miód piekarski,
olej palmowy,
skórka pomarańczowa suszona 0,2%,
emulgator: lecytyny;
substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole;
regulator kwasowości: kwas cytrynowy;
sól,
aromat.
Opis produktu
Baton zbożowy z suszoną żurawiną, skórką pomarańczową oraz polewą o smaku jogurtowym
Produkt ogólnego przeznaczenia, gotowy do spożycia.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Wykluczona grupa użytkowników: osoby z nietolerancją na gluten, mleko, orzeszki ziemne, inne orzechy, soję oraz sezam.
Przechowywanie
Przechowywać w pomieszczeniach czystych, suchych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości. Wilgotność względna powietrza nie powinna przekraczać 75%, w temperaturze od 2oC do 200C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Bakalland S.A
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa,
Polska
Adres zwrotny
Bakalland S.A
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa,
Polska
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | w porcji 40 g | %RWS w porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1744 kJ / 414 kcal | 698 kJ / 165 kcal | 8% |
Tłuszcz | 9,9 g | 4,0 g | 6% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,9 g | 3,2 g | 16% |
Węglowodany | 75 g | 30 g | 12% |
w tym cukry | 19 g | 7,7 g | 9% |
Błonnik | 1,4 g | 0,6 g | - |
Białko | 5,1 g | 2,0 g | 4% |
Sól | 0,24 g | 0,10 g | 2% |