Belvita Breakfast Ciastka Zbożowe Z Nadzieniem O Smaku Czekoladowo-orzechowym 250 G
Udostępnij na FacebookuBy dobrze zacząć dzień, spróbuj zbilansowanego śniadania z ciastkami belVita. BelVita Soft Bake + produkt mleczny + porcja owoców + ciepły napój. Energia na cały poranek. belVita Soft Bakes mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS. Pełne ziarno 5 zbóż. Spożywaj w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia. źródło błonnika źródło wapnia, magnezu i żelaza odpowiedni dla wegetarian
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 7622210833051
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
zboża 40,1% [mąka PSZENNA 21,4%, zboża pełnoziarniste 16,4% (grys OWSIANY 6,2%, grys gryczany 6,2%, mąka PSZENNA pełnoziarnista 1%, mąka JĘCZMIENNA pełnoziarnista 1%, mąka pełnoziarnista z PSZENICY orkisz 1%, płatki OWSIANE 1%), mąka ryżowa 2,2%, mąka PSZENNA słodowana 0,1%], cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, błonnik z korzenia cykorii, izomaltuloza***, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), skrobia, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 2%, olej palmowy, składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne), emulgator (lecytyny SOJOWE), substancja wypełniająca (maltitole), substancja spulchniająca (węglany potasu), sól, aromaty, gluten PSZENNY, dekstroza, odtłuszczone MLEKO w proszku
Tekst oznakowania alergenów
Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach
Marka
Belvita
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Miękie Ciastka Zbożowe O Smaku Orzechów Laskowych Z Nadzieniem O Smaku Czekoladowym (14%), Wzbogacone W Wapń, Magnez I Żelazo.
Opis alternatywny
Supplier Preferred Product Name - belVita Breakfast Ciastka zbożowe z nadzieniem o smaku czekoladowo-orzechowym 250 g
Opis produktu
By dobrze zacząć dzień, spróbuj zbilansowanego śniadania z ciastkami belVita. BelVita Soft Bake + produkt mleczny + porcja owoców + ciepły napój.
Energia na cały poranek. belVita Soft Bakes mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS.
Pełne ziarno 5 zbóż.
Spożywaj w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia.
źródło błonnika źródło wapnia, magnezu i żelaza odpowiedni dla wegetarian
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Soja - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Mondelez Polska S.A. ul. Domaniewska 49, 02-672 Warszawa
Adres zwrotny
Mondelez Polska S.A.
ul. Domaniewska 49, 02-672 Warszawa
801 066 006
Kontakt
Mondelez Polska S.A.
Oświadczenia żywieniowe
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego; Źródło Wapnia, Magnezu i Żelaza
Adres kontaktowy
ul. Domaniewska 49, 02-672 Warszawa
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 109
Wysokość na półce - 155
Głębokość na półce - 70
Waga od dostawcy
Waga brutto - 282
Oświadczenia zdrowotne
Korzystne działanie uzyskuje się przez spożycie jednego ciastka.; Magnez przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.; Spożywaj w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia.
Kraj
Kraj pochodzenia - Czechy
Telefon kontaktowy
801 066 006
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
50 g = 1 ciastko. 5 x 50 g w opakowaniu.
Opakowanie logistyczne - od dostawcy
Liczba jednostek - 10
Szerokość - 230
GTIN - 07622210833037
Wysokość - 160
Głębokość - 367
Waga - 2946
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | per 100g | % per 100g | 50 g | % 50 g |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1670 kJ | 835 kJ | 10 % | |
398 kcal | 199kcal | 10 % | ||
Tłuszcz | 14.00 g | 7.10 g | 10 % | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.90 g | 0.90 g | 5 % | |
Węglowodany | 61.00 g | 30.00 g | 12 % | |
Cukry ogółem | 22.00 g | 11.00 g | 12 % | |
w tym skrobia | 34.00 g | 17.00 g | ||
Błonnik | 6.80 g | 3.40 g | ||
Białko | 5.30 g | 2.60 g | 5 % | |
Równoważna zawartość soli | 0.26 g | 0.13 g | 2 % | |
Wapń | 273.00 mg | 34 % | 137.00 mg | 17 % |
Żelazo | 5.00 mg | 36 % | 2.50 mg | 18 % |
Magnez | 130.00 mg | 35 % | 65.00 mg | 17 % |