belVita Breakfast Ciastka zbożowe z żurawiną i rodzynkami 250 g
Udostępnij na FacebookuBy dobrze zacząć dzień, spróbuj zbilansowanego śniadania z ciastkami belVita. Spożywaj w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia.
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 7622210450821
Dodatkowe informacje
Producent
belVita
Energia na cały poranek. Ciastka belVita Breakfast mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS. Pełne ziarno 5 zbóż.
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać mleko.
Składniki
sól
olej rzepakowy
substancja spulchniająca (węglany sodu)
skrobia modyfikowana
emulgator (lecytyny sojowe)
inulina
izomaltuloza****
zagęszczony sok z czerwonej porzeczki 0,3 %
cukier
substancja utrzymująca wilgoć (glicerol)
aromaty
kawałki słodzonej suszonej żurawiny 6 % [cukier, kawałki żurawiny 2 %, olej słonecznikowy]
dekstroza
rodzynki 2 %
gluten pszenny
**** izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy
składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne)
zboża 42,6 % [mąka pszenna 23 %, zboża pełnoziarniste 17 % (grys gryczany pełnoziarnisty 6,5 %, grys owsiany 6,5 %, mąka jęczmienna pełnoziarnista 1 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 1 %, płatki owsiane 1 %, mąka pszenna pełnoziarnista 1 %), mąka ryżowa 2,5 %, mąka pszenna słodowana 0,1 %]
Marka
belVita
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Miękkie ciastka zbożowe z żurawiną i rodzynkami wzbogacone w wapń, magnez i żelazo.
Cechy
źródło błonnika
źródło wapnia, magnezu i żelaza
niska zawartość tłuszczów nasyconych
odpowiedni dla wegetarian
Opis produktu
By dobrze zacząć dzień, spróbuj zbilansowanego śniadania z ciastkami belVita. Spożywaj w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia.
O marce
Energia na cały poranek. Ciastka belVita Breakfast mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS. Pełne ziarno 5 zbóż.
Dodatkowe informacje
www.harmony.info
Zalecenia dla alergików
Owies - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Soja - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Jęczmień - Zawiera
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed: patrz na opakowaniu.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 163
Głębokość - 75
Szerokość - 111
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres zwrotny
Mondelez Polska sp. z o.o.
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia 801 066 006
Kontakt
Mondelez Polska sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
źródło błonnika
źródło wapnia, magnezu i żelaza
niska zawartość tłuszczów nasyconych
Adres kontaktowy
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Waga od dostawcy
Waga brutto - 294
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegetarian
O obniżonej zawartości tłuszczu
Dodatki
Flavours - Contains
Telefon kontaktowy
Infolinia 801 066 006
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 21 - Tektura płaska
Adres dystrybutora
Mondelez Polska sp. z o.o.,
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa
Infolinia 801 066 006
(opłata według taryfy operatora)
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | % / 100 g | Wartość odżywcza 1 ciastko (50 g) | %* / 1 ciastko (50 g) |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1606 kJ | 803 kJ | 10 % | |
Wartość energetyczna | 382 kcal | 191 kcal | 10 % | |
Tłuszcz | 12 g | 5,9 g | 8 % | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 0,5 g | 3 % | |
Węglowodany*** | 62 g | 31 g | 12 % | |
w tym cukry | 22 g | 11 g | 12 % | |
w tym skrobia | 34 g | 17 g | - | |
Błonnik | 7,2 g | 3,6 g | - | |
Białko | 5,2 g | 2,6 g | 5 % | |
Sól | 0,65 g | 0,33 g | 6 % | |
100 g | %** / 100 g | 1 ciastko (50 g) | %** / 1 ciastko (50 g) | |
Wapń | 272 mg | 34 % | 136 mg | 17 % |
Magnez | 144 mg | 38 % | 72 mg | 19 % |
Żelazo | 4,3 mg | 31 % | 2,2 mg | 16 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | ||||
** Referencyjne wartości spożycia. | ||||
***100 g produktu zawiera co najmniej 15 g skrobi wolno trawionej. |