Benecol Tłuszcz do smarowania z dodatkiem stanoli roślinnych klasyczny 225 g
Udostępnij na FacebookuStanole roślinne zawarte w Benecolu skutecznie obniżają poziom złego cholesterolu już w 3 tygodnie! Włącz Benecol do codziennej diety!
1 szt - 0,225 kg
Kod kreskowy: 5901549469622
Dodatkowe informacje
Producent
Benecol
Benecol
Klinicznie udowodniona redukcja cholesterolu
Składniki
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
olej rzepakowy
woda
barwnik (karoteny)
sól (0,3%)
skrobia modyfikowana
estry stanoli roślinnych (stanole roślinne 6,6 g/100 g)
serwatka w proszku (z mleka)
witamina D (cholekalcyferol)
retinol
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny sojowe)
*posiada certyfikat zrównoważonej produkcji
aromaty naturalne
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
tłuszcz palmowy*
Marka
Benecol
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Benecol klasyczny - tłuszcz do smarowania o zawartości 35 % tłuszczu, z dodatkiem stanoli roślinnych i witamin.
Cechy
zawiera stanole roślinne
Opis produktu
Stanole roślinne zawarte w Benecolu skutecznie obniżają poziom złego cholesterolu już w 3 tygodnie! Włącz Benecol do codziennej diety!
O marce
Benecol
Klinicznie udowodniona redukcja cholesterolu
Pozostałe informacje
Benecol jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Raisio Group plc., Finlandia.
Zalecenia dla alergików
Soja - Zawiera
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C.
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 8
Min. temp. °C - 4
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 50
Szerokość - 125
Głębokość - 87
Rodzaj opakowania
Typ - Kubek
Adres producenta
Raisio Sp.z o.o.,
ul. Puławska 303,
02-785 Warszawa
www.benecol.pl,
facebook.com/BenecolPolska
Adres zwrotny
Raisio Sp.z o.o.,
ul. Puławska 303,
02-785 Warszawa
www.benecol.pl,
facebook.com/BenecolPolska
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Udowodniono, że estry stanoli roślinnych obniżają poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka rozwoju choroby wieńcowej serca. Efekt obniżenia poziomu cholesterolu o 7-10 % uzyskuje się w ciągu 2-3 tygodni stosowania, przy spożyciu 1,5-2,4 g stanoli roślinnych dziennie, czyli np. 3-4 kromek pieczywa, posmarowanego produktem Benecol. Zalecana dzienna ilość produktu Benecol zawierająca 2 g stanoli roślinnych to 3 porcje po 10 g. Korzystny efekt występuje w przypadku dziennego spożycia 1,5-3,0 g stanoli roślinnych. Benecol należy stosować w ramach zrównoważonej i różnorodnej diety, obejmującej regularne spożywanie owoców i warzyw w celu utrzymania poziomu karotenoidów. Należy unikać spożycia dodanych stanoli roślinnych w ilościach większych niż 3 g/dobę. Benecol nie jest przeznaczony dla osób, które nie muszą kontrolować swojego poziomu cholesterolu we krwi. Spożywanie produktu Benecol przez osoby zażywające leki na obniżenie stężenia cholesterolu powinno odbywać się pod kontrolą lekarską. Istnieje wiele czynników ryzyka chorób serca. Zmiana jednego z nich nie daje gwarancji obniżenia ryzyka.
Benecol nie jest wskazany dla kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz dzieci poniżej 5. roku życia.
Kontakt
Raisio Sp.z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Puławska 303,
02-785 Warszawa
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Recykling - pozostały tekst
Kubek i wieczko wykonane są z plastiku, a folia z metalu. W trosce o środowisko pamiętaj o właściwej segregacji odpadów.
Adres internetowy
www.benecol.pl
Media społecznościowe
facebook.com/BenecolPolska
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g | Wartość odżywcza w 10 g (1 porcji produktu) |
---|---|---|
Energia | 1343 kJ/326 kcal | 134 kJ/33 kcal |
Tłuszcz: | 35 g | 3,5 g |
w tym kwasy nasycone | 5,1 g | 0,5 g |
jednonienasycone | 21 g | 2,1 g |
wielonienasycone | 9 g | 0,9 g |
Węglowodany | 2,7 g | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0,30 g | 0,03 g |
Witamina A | 900 µg (113 % RWS¹) | 90 µg (11 % RWS¹) |
Witamina D | 75 µg (150 % RWS¹) | 0,75 µg (15 % RWS¹) |
Witamina E | 4,8 mg (40 % RWS¹) | 0,48 mg (4 % RWS¹) |
Omega-3 (kwas alfa linolenowy) | 2,2 g | 0,2 g |
Stanole roślinne | 6,6 g | 0,7 g |
¹Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) |