Makaron novelle 100% mąki z czerwonej soczewicy 200g
Udostępnij na FacebookuMakaron z mąki z soczewicy czerwonej zaskakuje smakiem i kolorem. Łatwo skomponujesz go z różnymi przyprawami i grillowanymi warzywami. Stanowi idealny dodatek do ryb i mięs oraz świetnie sprawdzi się w sałatkach i zapiekankach.
1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5906940007619
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Mąka z soczewicy czerwonej.
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Produkt może zawierać gluten (pszenica,żyto) i jaja.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Przygotowanie i stosowanie
Zagotować wodę w proporcji 1 l wody na 100 g makaronu.
Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Adres producenta
Makarony Polskie S.A.
Ul. Podkarpacka 15a,
35-082 Rzeszów.
Adres zwrotny
Makarony Polskie S.A.
Ul. Podkarpacka 15a,
35-082 Rzeszów.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu przed ugotowaniem | w 1 porcji (100 g) po ugotowaniu | %RWS* w porcji po ugotowaniu |
---|---|---|---|
wartość energetyczna | 1440 kJ / 340 kcal | 577 kJ / 137 kcal | 7% |
tłuszcz | 1,7 g | 0,7 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,2 g | 1% |
węglowodany | 54 g | 20 g | 8% |
w tym cukry | 4,6 g | 1,2 g | 1% |
Błonnik | 6,2 g | 4,3 g | - |
Białko | 24 g | 10 g | 20% |
sól | <0,01 g | <0,01 g | <1% |
Żelazo | 6,58 mg | 2,37 mg | 17% |
Miedź | 0,82 mg | 0,33 mg | 33% |
Mangan | 1,30 mg | 0,53 mg | 27% |