1 szt - 0,180 kg
Kod kreskowy: 5900852454004
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Warto wiedzieć!
Pierwsze produkty zbożowe można wprowadzać do diety niemowlęcia po 4. miesiącu życia. Dzieciom w wieku 13
lat eksperci
zalecają podawanie 5 porcji różnych produktów zbożowych dziennie.
Sposób przygotowania:
Zawsze przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania. Zanim przystąpisz do sporządzania posiłku dla dziecka, umyj
dokładnie ręce i upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać są czyste.
Krok 1.
Przygotuj 150 ml mleka modyfikowanego zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudź do temperatury ok. 40°C.
Krok 2.
Wsyp powoli do mleka 20 g kaszki (ok. 3 łyżek stołowych).
Krok 3.
Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odczekaj chwilę, aż kaszka zgęstnieje.
Krok 4.
Sprawdź temperaturę posiłku. Gotową kaszkę podaj dziecku lub pozwól spróbować samodzielnego jedzenia łyżeczką.
Nie podawaj ponownie resztek posiłku.
Opakowanie zawiera około 9 porcji kaszki.
4+ Najlepiej podać 1 porcję dziennie
6+ 12
orientacyjna dzienna liczba porcji w zależności od wieku dziecka i rekomendacji lekarza
Dla zdrowia dziecka istotna jest urozmaicona i zbilansowana dieta oraz zdrowy tryb życia. Komponując jadłospis kieruj się
zasadami żywienia i rekomendacją lekarza. Pamiętaj o higienie ząbków swojego dziecka.
Składniki
mąka ryżowa 88%, cukier, maltodekstryna, witaminy i składniki mineralne (C ,E, niacyna (B3), A, D, kwas pantotenowy (B5), B6, tiamina (B1), biotyna (B7), kwas foliowy
(B9), wapń, żelazo, cynk), owoce 0,6% (brzoskwinia w proszku 0,6%), naturalny aromat brzoskwiniowy
Maltodekstryna jest nośnikiem owoców w proszku i witamin
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
6 - 25 °C
Nazwa producenta
NUTRICIA Polska sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,02 g |
Zawartość białek | 6,7 g |
Zawartość błonnika | 1,7 g |
Cukry | 8,6 g |
Zawartość węglowodanów | 86 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0,9 g |
Wartość energetyczna kJ | 1623 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 382 kcal |
W porcji 20 g | |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 179 kcal |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 14 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 30 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,0 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,07 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 3,4 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 4,7 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 753 kJ |