Budyń Dr.oetker malinowy
Udostępnij na FacebookuZ pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu waniliowego, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny i zdrowy podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. W ofercie Dr. Oetkera każdy z nas znajdzie coś dla siebie.
1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5900437020402
Dodatkowe informacje
Producent
Marka
Dr. Oetker
Składniki
skrobie
skrobia modyfikowana
aromat
barwnik (kwas karminowy)
Adres firmy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Nazwa firmy
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Opis produktu
Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu waniliowego, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny i zdrowy podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza.
W ofercie Dr. Oetkera każdy z nas znajdzie coś dla siebie.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Telefon kontaktowy
801100700
Pozostałe informacje
1 porcja (142 g) zawiera: energia 537 kJ 126 kcal 6%*
Energia w 100 g 378 kJ / 89 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki, dodając 2 łyżki (30 g) cukru.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Budyń w proszku.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g | 1 porcja = 142 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 378 kJ | 537 kJ | 6% |
89 kcal | 126 kcal | ||
Tłuszcz | 1,8 g | 2,6 g | 4% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 1,0 g | 1,4 g | 7% |
Węglowodany | 15,4 g | 21,8 g | 8% |
w tym Cukry | 9,6 g | 13,6 g | 15% |
Białko | 3,0 g | 4,3 g | 9% |
Sól | 0,11 g | 0,15 g | 3% |
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |