Knorr Bulion na włoszczyźnie 60 g (6 kostek)

Udostępnij na Facebooku

Rosół warzywny w kostkach.

Knorr Bulion na włoszczyźnie 60 g (6 kostek)
  • Knorr Bulion na włoszczyźnie 60 g (6 kostek)
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,060 kg
Kod kreskowy: 5900300540334

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Adres firmy

Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa

Adres internetowy

www.przepisy.pl

Adres producenta

Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa

Adres zwrotny

Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia:
1 impuls wg taryfy operatora
Odwiedź: www.przepisy.pl

Cechy

bez konserwantów

Dodatki

Substancje konserwujące - Nie zawiera

Marka

Knorr

Nazwa firmy

Unilever Polska Sp. z o.o.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Bulion na włoszczyźnie

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05900300546817

Opis produktu

Kostki bulionowe królują na naszych stołach od wielu lat. Jest w nich zamknięta gwarancja dobrego smaku oraz pewność odpowiednio dobranej ilości przypraw i ziół. Używając kostki Bulion na włoszczyźnie Knorr, możesz być pewien, że znajdziesz smak, którego poszukujesz.

Pozostałe informacje

1 porcja** zawiera: 65 kJ 15 kcal <1%*
w 100 ml: 25 kJ/5 kcal

*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
** Opakowanie pozwala na przygotowanie 12 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje)

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Opakowanie pozwala na przygotowanie 12 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje)

Przechowywanie

Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.

Przepisy

Wegetariańskie spaghetti
Przygotuj:
- 200 g makaronu spaghetti
- 1 kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr
- 100 g parmezanu
- 1 puszkę pomidorów pelati
- 1 cukinię
- po 0,5 szt. żółtej i zielonej papryki
- 1 łyżeczkę ziół prowansalskich
- oliwę do smażenia

Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj al dente. Warzywa umyj i pokrój w kostkę. Cukinię i paprykę usmaż na rozgrzanym oleju, całość zalej pomidorami z puszki. Aby wzbogacić smak sosu, dodaj 1 kostkę rosołową Knorr. Duś na patelni około 5 min. Powstały sos dopraw do smaku pieprzem i ziołami prowansalskimi, połącz z makaronem. Podawaj ze startym serem. Rada szefa kuchni: Jeśli chcesz przyrządzić danie mięsne, dodaj do makaronu podsmażoną pierś z kurczaka.

Przygotowanie i stosowanie

Podstawowy sposób przygotowania:
1 kostkę rozpuść w 0,5 litra wrzącej wody.

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Składniki

Warzywa 6%

sól

tłuszcz roślinny [palmowy, Shea, Sal]

wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, inozynian disodowy i guanylan disodowy

skrobia

marchew (2,5%)

ekstrakt drożdżowy

SELER (2%)

lubczyk

kurkuma

czosnek

pieprz czarny

cebula (1,5%)

cukier

aromaty

natka pietruszki

por

barwnik: karmel amoniakalny

Telefon/Fax kontaktowy

Infolinia: 801 109 387

Zalecenia dla alergików

Seler - Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza przygotowanego podstawowego bulionu 100 ml1 porcji** (250 ml)%* w porcji**
Energia25 kJ/5 kcal65 kJ/15 kcal<1%
Tłuszcz0,5 g1,5 g2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g1,0 g5%
Węglowodany0,3 g0,8 g<1%
w tym cukry0,1 g0,3 g<1%
Białko0,2 g0,5 g1%
Sól0,89 g2,2 g37%
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
**Opakowanie pozwala na przygotowanie 12 porcji po 250 ml (1 kostka to 2 porcje)

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

1 porcja** zawiera:1 porcja** zawiera:
Wartość energetyczna15 kcal<1,00


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.