Cenos Bułka tarta 400 g
Udostępnij na FacebookuBułka tarta powstaje ze zmielenia bądź starcia suchego pieczywa. Wykorzystywana jest przede wszystkim jako panierka do mięs i warzyw. Często dodaje się ją również do mięsa mielonego aby zwiększyć jego objętość. Stosowana jest również do posypywania blach lub form pod ciasto, aby podczas pieczenia nie przywarło ono do brzegów.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5900977003859
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
woda
mąka pszenna
sól
drożdże
Marka
Cenos
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Bułka tarta
Opis produktu
Bułka tarta powstaje ze zmielenia bądź starcia suchego pieczywa. Wykorzystywana jest przede wszystkim jako panierka do mięs i warzyw. Często dodaje się ją również do mięsa mielonego aby zwiększyć jego objętość. Stosowana jest również do posypywania blach lub form pod ciasto, aby podczas pieczenia nie przywarło ono do brzegów.
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 181
Głębokość - 56
Szerokość - 79
Rodzaj opakowania
Typ - Opakowanie wielokrotnie zamykane
Adres producenta
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Adres zwrotny
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Kontakt
Cenos Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przepisy
Knedle z bułką tartą i śliwkami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.
Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej, 100 g miękkiego masła, 3 żółtka, ¾ szklanki mleka, około 200 g bułki tartej, 10 śliwek, cukier.
Przygotowanie: bułkę tartą zarumienić na suchej patelni i ostudzić. Następnie zalać ½ szklanki mleka, wymieszać i odstawić aż bułka wchłonie mleko. Miękki masło utrzeć wraz z żółtkami i bułką tartą na gładką masę. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta, dodać pozostałe mleko. Dodać szklankę mąki, wyrobić ponownie ciasto i odstawić na 15 minut do lodówki. W międzyczasie umyć śliwki, wypestkować, pokroić na ćwiartki. Schłodzone ciasto podzielić na około 10 równych części. Z każdej uformować kulkę i lekko rozpłaszczyć. Nałożyć śliwkę, posypać cukrem i zlepić, formując knedle. Obtoczyć w pozostałej mące. W dużym garnku zagotować wodę, posolić i wrzucić knedle. Gotować około 3 minuty do czasu ich wypłynięcia. Można podawać ze śmietaną, cukrem lub cynamonem.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie:
www.cenos.pl
i na Facebook.com/Cenosinspiruje
Adres internetowy
www.cenos.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | % RWS* |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1491 kJ | 18 |
wartość energetyczna | 352 kcal | |
tłuszcz | 1,6 g | 2 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 3 |
węglowodany | 69,4 g | 27 |
w tym cukry | 2,9 g | 3 |
błonnik | 4,7 g | |
białko | 12,6 g | 25 |
sól | 1,42 g | 24 |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |