Mamut Panier z ciecierzycy 220 g
Udostępnij na FacebookuCzy wiesz, że... Do stworzenia panieru z ciecierzycy użyliśmy jedynie mąki z ciecierzycy i wody. Dzięki temu nasz panier jest źródłem białka i błonnika. Charakteryzuje się delikatnie orzechowym smakiem. Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.
1 szt - 0,220 kg
Kod kreskowy: 5900697027876
Dodatkowe informacje
Producent
Mamut
Spróbuj również:
Panier wielozbożowy
Panier kukurydziany
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gluten.
Składniki
mąka z ciecierzycy
Marka
Mamut
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Panier z ciecierzycy
Cechy
sposób na panierowanie
moc roślin
vege
źródło białka roślinnego
bogaty w błonnik
niski indeks glikemiczny
bez dodatku soli
Opis produktu
Czy wiesz, że...
Do stworzenia panieru z ciecierzycy użyliśmy jedynie mąki z ciecierzycy i wody. Dzięki temu nasz panier jest źródłem białka i błonnika. Charakteryzuje się delikatnie orzechowym smakiem. Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.
O marce
Spróbuj również:
Panier wielozbożowy
Panier kukurydziany
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Użyj jako:
Panierki do mięs, ryb i warzyw
Zagęstnika do sosów, farszów i zup
Kruszonki do ciast i deserów
Przechowywanie
Przechowywać w opakowaniu zamkniętym w suchym, przewiewnym i zaciemnionym pomieszczeniu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 172
Szerokość - 137
Głębokość - 40
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Wyprodukowano dla:
Mamut Polska S.A.
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Zakład produkcyjny:
ul. Muchoborska 3
54-424 Wrocław
Adres zwrotny
Mamut Polska S.A.
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Kontakt
Mamut Polska S.A.
Oświadczenia żywieniowe
Źródło białka roślinnego
Bogaty w błonnik
Adres kontaktowy
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3
60-576 Poznań
Informacje dot. stylu życia
Bez dodatku soli
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Produkt odpowiedni dla wegan
Przepisy
Poczęstuj się!
Przepis na falafel z Panierem z ciecierzycy
Składniki:
- 200 g suchej ciecierzycy
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- kumin, kardamon, sól
- Panier z ciecierzycy
- olej rzepakowy
Przygotowanie:
Ciecierzycę zalej wodą i namocz przez 12 godzin. Odcedzoną ciecierzycę zblenduj z cebulą, czosnkiem, natką i przyprawami. Z masy uformuj małe kuleczki i obtocz je w Panierze z ciecierzycy. Falafel smaż na rozgrzanym oleju około 3 minuty z każdej strony.
Po więcej przepisów i inspiracji kulinarnych zapraszamy na:
www.mamutsa.pl
www.fb.com/mamutpolska
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1523 kJ / 362 kcal |
Tłuszcz | 6,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,0 g |
Węglowodany | 52 g |
w tym cukry | 5,9 g |
Błonnik | 17 g |
Białko | 15 g |
Sól | 0,09 g |