Cenos Groch żółty łuskany połówki 400 g
Udostępnij na FacebookuGroch żółty łuskany Jest znakomitym źródłem białka i błonnika. Odżywczy i sycący stanowi doskonały składnik wielu tradycyjnych, polskich dań. Jest świetną bazą do przygotowania różnorodnych past kanapkowych, wegetariańskich pasztetów, zup i innych kulinarnych pyszności.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5900977008007
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten.
Marka
Cenos
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Groch żółty łuskany połówki.
Cechy
źródło błonnika
Opis produktu
Groch żółty łuskany
Jest znakomitym źródłem białka i błonnika. Odżywczy i sycący stanowi doskonały składnik wielu tradycyjnych, polskich dań. Jest świetną bazą do przygotowania różnorodnych past kanapkowych, wegetariańskich pasztetów, zup i innych kulinarnych pyszności.
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i Facebook.com/Cenosinspiruje
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 130
Szerokość - 85
Głębokość - 49
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Adres zwrotny
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Kontakt
Cenos Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
Jest znakomitym źródłem białka i błonnika
Adres kontaktowy
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przepisy
Pasta kanapkowa z grochu
Czas przygotowania 40 minut.
Składniki: 1 szklanka grochu żółtego łuskanego, 2 ząbki czosnku, 1 mała cebula, 1 łyżka pestek słonecznika, 1 łyżka nasion sezamu, łyżeczka soku z cytryny, ½ łyżeczki mielonej, ostrej papryki lub kawałek papryczki chili, ½ łyżeczki kurkumy, 2 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka do zeszklenia cebuli, sól, pieprz, kminek.
Przygotowanie: Groch żółty łuskany gotujemy do miękkości, aż do odparowania wody. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oliwie. Nasiona sezamu i pestki słonecznika prażymy na złoty kolor. Do blendera przekładamy groch, cebulę, uprażone pestki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy oliwę, sok z cytryny, pokrojoną papryczkę i przyprawy. Dokładnie miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby ponownie doprawiamy według własnego uznania. Podajemy z pieczywem i ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: PL - Polska, UA - Ukraina, LI - Litwa, CZ - Czechy
Adres internetowy
www.cenos.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu | % RWS* |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1396 kJ | 17 |
wartość energetyczna | 330 kcal | 17 |
tłuszcz | 1,8 g | 3 |
w tym kwasy nasycone | 0,3 g | 2 |
węglowodany | 52 g | 20 |
w tym cukry | 2,6 g | 3 |
błonnik | 11 g | |
białko | 21 g | 42 |
sól | <0,01 g | <1 |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |