Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb pszenno-żytni z pestkami dyni 500 g

Udostępnij na Facebooku

Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb pszenno-żytni z pestkami dyni 500 g
  • Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb pszenno-żytni z pestkami dyni 500 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5900766003169

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

mąka ze słodu jęczmiennego

pestki dyni (9%)

gluten pszenny

sól

ziarno słonecznika

środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

mąka żytnia (15,6%)

mąka pszenna (63,2%)

emulgator: lecytyny (z rzepaku)

suszony zakwas żytni

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne.

Marka

Polskie Młyny

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka do wypieku chleba pszenno-żytniego

Cechy

dobry chleb - klasyczny smak

wystarczy dodać wodę i drożdże

porcja do przygotowania 1 chleba

0% konserwantów, barwników, aromatów

naturalne źródło błonnika

do wyrabiania ręcznego i maszynowego

Kontakt

POLSKIE MŁYNY S.A.

Adres kontaktowy

ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa

Oświadczenia żywieniowe

naturalne źródło błonnika

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Sezam - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Jęczmień - Zawiera

Orzechy - Może zawierać

Orzeszki ziemne - Może zawierać

Żyto - Zawiera

Soja - Może zawierać

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Sposób przygotowania - piekarnik:
1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 300 ml wody o temp. pokojowej. Dodaj 7 g suchych lub 15 g świeżych drożdży.
2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 min.
3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 11 x 7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 min do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 min wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.
4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200 - 220°C) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą.

Sposób przygotowania - automat:
1. Do formy automatu wlej 280 ml wody o temperaturze pokojowej.
2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 7 g suchych lub 15 g świeżych drożdży.
3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.
4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu.

Jeśli szukasz inspiracji, na www.polskiemlyny.pl znajdziesz wiele ciekawych przepisów.

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 236

Głębokość - 63

Szerokość - 177

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Email kontaktowy

kontakt@polskiemlyny.pl

Adres producenta

POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa

Adres zwrotny

POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Znajdź nas na
facebook.com/polskiemlyny
kontakt@polskiemlyny.pl

Media społecznościowe

facebook.com/polskiemlyny

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100 g
Wartość energetyczna1564 kJ /371 kcal
Tłuszcz8,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,4 g
Węglowodany59 g
w tym cukry1,1 g
Błonnik4,7 g
Białko13 g
Sól1,76 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.