Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb żytni 500 g

Udostępnij na Facebooku

Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb żytni 500 g
  • Polskie Młyny Mieszanka do wypieku chleb żytni 500 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg

Kod kreskowy: 5900766003176

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

mąka ze słodu jęczmiennego

gluten pszenny

emulgator: lecytyny (z rzepaku)

mąka żytnia (60,5%)

środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

mąka pszenna (25,9%)

suszony zakwas żytni

sól

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne.

Marka

Polskie Młyny

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka do wypieku chleba żytniego

Cechy

dobry chleb - klasyczny smak

wystarczy dodać wodę i drożdże

porcja do przygotowania 1 chleba

0% konserwantów, barwników, aromatów

naturalne źródło błonnika

do wyrabiania ręcznego i maszynowego

Zalecenia dla alergików

Orzeszki ziemne - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Żyto - Zawiera

Sezam - Może zawierać

Orzechy - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Jęczmień - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Szerokość - 174

Wysokość - 237

Głębokość - 68

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka papierowa

Adres producenta

POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa

Adres zwrotny

POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa
Znajdź nas na
facebook.com/polskiemlyny
kontakt@polskiemlyny.pl

Kontakt

POLSKIE MŁYNY S.A.

Adres kontaktowy

ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa

Oświadczenia żywieniowe

naturalne źródło błonnika

Dodatki

Colours - Nie zawiera

Flavours - Nie zawiera

konserwanty - Nie zawiera

Przepisy

Sposób przygotowania - piekarnik:
1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 370 ml wody o temp. pokojowej. Dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży.
2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 min.
3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 11 x 7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 min do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 min wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.
4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200 - 220°C) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą.

Sposób przygotowania - automat:
1. Do formy automatu wlej 370 ml wody o temperaturze pokojowej.
2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży.
3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.
4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu.

Jeśli szukasz inspiracji, na www.polskiemlyny.pl znajdziesz wiele ciekawych przepisów.

Email kontaktowy

kontakt@polskiemlyny.pl

Media społecznościowe

facebook.com/polskiemlyny

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100 g
Wartość energetyczna1436 kJ /339 kcal
Tłuszcz3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g
Węglowodany63 g
w tym cukry2,1 g
Błonnik5,9 g
Białko12 g
Sól1,8 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.