1 szt - 0,165 kg
Kod kreskowy: 5900259067982
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Chrupki kukurydziane o smaku ketchupu
Składniki
kasza kukurydziana 68%, olej
roslinny rzepakowy, preparat aromatyzujacy [maka pszenna, fruktoza, sól, cukier, aromaty (zawieraja
mleko), wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, guanylan disodowy, inozynian disodowy),
maltodekstryna, hydrolizowane białko roslinne (zawiera soje), barwnik (ekstrakt z papryki), kwas
(kwas cytrynowy), regulator kwasowosci (octany sodu), przyprawy]. Produkt moze zawierac orzechy
arachidowe.
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Nazwa producenta
Frito Lay Poland Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,6 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 6,2 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,8 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,1 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 63 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 24 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 2064 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 493 kcal/100g |
W porcji 30 g | |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,6 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,48 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,9 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,5 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,5 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 148 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 619 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 7,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 19 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 7 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 10 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 3 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 2 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 8 %RWS |