Cukier brzozowy Ksylitol
Udostępnij na FacebookuCukier brzozowy doskonale zastępuje sacharozę, pozbawiony jest przy tym wad tradycyjnego cukru. Wysokiej jakości cukier brzozowy produkowany w Finlandii, pozyskiwany jest z drewna brzozy z niewielką domieszką wysokogatunkowych drzew liściastych. Idealny dla diabetyków, osób chorych na grzybicę, odchudzających się. Do słodzenia napojów, deserów, pieczenia, gotowania. Bezpieczny dla dzieci.
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5908228012001
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
100% ksylitol (substancja słodząca).
Dodatkowe informacje
Produkt nie zawiera: sztucznych barwników, cukru (sacharozy).
Opis produktu
Ksylitol ("cukier brzozowy") to naturalna substancja słodząca, pozyskiwana najczęściej z brzozy. Ksylitol jest zdrową alternatywą cukru odpowiednią dla diabetyków, osób na diecie niskobiałkowej oraz dbających o zdrowie i sylwetkę.
Przygotowanie i stosowanie
Wskazana dzienna porcja produktu wynosi ok. 40 g (8 łyżeczek).
Dawkę dobową należy zwiększać stopniowo, zaczynając od mniejszych ilości (najlepiej od 1/2 łyżeczki).
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Nie zaleca się stosowania u dzieci poniżej 3-go roku życia.
Nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.