Diamant Cukier brązowy 500 g

Udostępnij na Facebooku

Cukier brązowy Diamant z aromatyczną nutą karmelu świetnie nadaje się do słodzenia kawy i herbaty, do pieczenia ciast i pierników, kruchych i korzennych ciasteczek z miodem, orzechami lub migdałami. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do słodkich dań (np. gofrów, naleśników, ryżu na mleku) oraz płatków śniadaniowych i musli, naturalnych jogurtów, sałatek owocowych, deserów, koktajli i lodów.

Diamant Cukier brązowy 500 g
  • Diamant Cukier brązowy 500 g
  • Diamant Cukier brązowy 500 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg

Kod kreskowy: 5907069001588

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

cukier

cukier palony (karmel)

Marka

Diamant

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Cukier brązowy.

Cechy

aromatyczny smak

do wypieków, napojów, deserów i słodkich dań

cukier z dodatkiem cukru palonego

Opis produktu

Cukier brązowy Diamant z aromatyczną nutą karmelu świetnie nadaje się do słodzenia kawy i herbaty, do pieczenia ciast i pierników, kruchych i korzennych ciasteczek z miodem, orzechami lub migdałami. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do słodkich dań (np. gofrów, naleśników, ryżu na mleku) oraz płatków śniadaniowych i musli, naturalnych jogurtów, sałatek owocowych, deserów, koktajli i lodów.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Szerokość - 86

Głębokość - 61

Wysokość - 122

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań

Serwis konsumencki:
Tel. +48 61-8665061
www.diamant.pl
www.facebook.com/diamantowa.kuchnia

Adres kontaktowy

ul. Mickiewicza 35
60-837 Poznań

Kontakt

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

Przepisy

Ciasteczka orzechowe

200 g cukru brązowego Diamant, 200 g miękkiego masła, 200 g mąki, 1/2 łyżeczki mielonych goździków, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 żółtko, 2 łyżki mleka, 150 g mielonych orzechów laskowych

Zmiksować masło z brązowym cukrem Diamant i przyprawami, dodać żółtko i mleko, wymieszać. Dosypać zmielone orzechy, mąkę. Ugnieść ciasto. Podzielić na dwie części, uformować dwa wałki długości ok. 20 cm i odstawić do lodówki na ok. 1/2 godz. Każdy z wałeczków pokroić na 30 talarków, położyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Piec w temp. 180-190°C ok. 15 min. Wyjąć, wystudzić.

Telefon kontaktowy

+48 61-8665061

Adres internetowy

www.diamant.pl

Media społecznościowe

www.facebook.com/diamantowa.kuchnia

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna1693 kJ
Wartość energetyczna396 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany99 g
w tym cukry99 g
Białko0 g
Sól0,07 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.