Cukier Diamant Drobny

Udostępnij na Facebooku

Cukier biały Diamant drobny to wysokiej jakości cukier biały o drobnej granulacji. Szybko się rozpuszcza, dzięki czemu doskonale nadaje się do pieczenia delikatnych ciast i biszkoptów. Jest również niezastąpiony przy wyrobie kremów, ubijaniu śmietany, piany z białek, słodzeniu zimnych napojów, świeżych owoców, sałatek owocowych oraz deserów. Doskonały także do zamrażania owoców. Pakowany w mocną, papierową torbę 1 kg.

Cukier Diamant Drobny
  • Cukier Diamant Drobny
  • Cukier Diamant Drobny
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5907069000499

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Cechy

idealnie rozpuszczalny

Marka

Diamant

Adres zwrotny

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
www.diamant.pl
Serwis konsumencki:
Tel. 61-8665061

Opis produktu

Cukier biały Diamant drobny to wysokiej jakości cukier biały o drobnej granulacji. Szybko się rozpuszcza, dzięki czemu doskonale nadaje się do pieczenia delikatnych ciast i biszkoptów. Jest również niezastąpiony przy wyrobie kremów, ubijaniu śmietany, piany z białek, słodzeniu zimnych napojów, świeżych owoców, sałatek owocowych oraz deserów. Doskonały także do zamrażania owoców.
Pakowany w mocną, papierową torbę 1 kg.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Adres producenta

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka papierowa

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05907069000581

Przygotowanie i stosowanie

Ciasto cytrynowe
4 jajka, 125 g masła, 125 g cukru drobnego Diamant, 2 cytryny, 150 g mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 150 g cukru pudru Diamant

Oddzielić żółtka od białek, cukier i masło ubić na jednolitą masę. Dodać żółtka, 2 łyżki soku z cytryny, skórkę startą z 2 cytryn, proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać, dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i dodać ostrożnie do ciasta. Wszystko jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do posmarowanej tłuszczem formy. Piec ok. 40-45 minut w temp. 160-170° C. Cukier puder Diamant wymieszać z 2 łyżeczkami soku z cytryny na gęstą, jednolitą masę. Polewą udekorować schłodzone ciasto cytrynowe.

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeŚrednie wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna1700 kJ / 400 kcal
Białko0 g
Węglowodany100 g
Tłuszcz0 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.