Diamant Cukier żelujący 2:1 500 g

Udostępnij na Facebooku

Na jeden kilogram owoców używamy 0,5 kg cukru żelującego DIAMANT 2:1. Przeznaczony jest do konfitur bardziej owocowych. Doskonale nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych. Poleca się do konfitur robionych w kuchence mikrofalowej.

Diamant Cukier żelujący 2:1 500 g
  • Diamant Cukier żelujący 2:1 500 g
  • Diamant Cukier żelujący 2:1 500 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5907069000239

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

cukier

substancja zagęszczająca: pektyna

regulator kwasowości: kwas cytrynowy

olej roślinny

środek konserwujący: sorbinian potasu

Marka

Diamant

Cechy

na 1 kg owoców

tylko 3 minuty gotowania!

Pozostałe informacje

2:1
1 kg owoców na ½ kg cukru żelującego

Opis produktu

Cukier żelujący Diamant 2:1 to sprawdzony i prosty sposób na przyrządzanie domowych konfitur. Dzięki zawartości pektyn konfitury przygotowane na bazie cukru żelującego Diamant przygotowuje się szybko i przyjemnie. Na jeden kilogram owoców używamy 0,5 kg cukru żelującego Diamant 2:1. Przeznaczony jest do konfitur bardziej owocowych. Doskonale nadaje się do konfitur z bardzo słodkich owoców, również mrożonych.
Poleca się do konfitur robionych w kuchence mikrofalowej. Pakowany w papierowe torebki 500 g.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie

Przepis podstawowy
1. Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki.
2. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić.
3. Masę owocową połączyć z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 3 minuty nie przerywając mieszania.
4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć (użyć zamknięcia typu Twist-off). Nie należy używać innego typu zamknięcia.

Konfitury z kawałkami owoców
Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i rozdrobnić na kawałki. Rozdrobnione na kawałki owoce zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i gotować przez 3 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.
Galaretki
3/4 l zimnego soku z owoców zmieszać z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę, nie przerywając mieszania. Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.
Ważne wskazówki:
Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1 kg przygotowanych owoców z 500 g cukru żelującego Diamant 2:1. Uzyskane przetwory mają długi okres trwałości, ale mogą ulec przebarwieniu - dlatego należy przechowywać je w chłodnym i zaciemnionym miejscu a po otwarciu - w lodówce.
Życzymy smacznego!

Rodzaj opakowania

Typ - Torba papierowa

Kraj

Kraj produkcji - Niemcy

Adres producenta

Importer:
Pfeifer & Langen Polska S.A.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań

Adres zwrotny

Serwis Konsumencki:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
tel. 061 8665061
www.diamant.pl



Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.