Cukiernia Olsza Brownie z orzechami 350g
Udostępnij na FacebookuWilgotne ciasto kakaowe z dodatkiem orzeszków arachidowych (7,7%)
1 szt - 0,350 kg
Kod kreskowy: 5905784639512
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Wilgotne ciasto kakaowe z dodatkiem orzeszków arachidowych (7,7%)
Składniki
Składniki: cukier, mąka PSZENNA, rafinowany olej rzepakowy, woda, masa JAJOWA, ORZESZKI ARACHIDOWE 7,7%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, substancje utrzymujące wilgoć: guma ksantanowa, skrobia modyfikowana, substancje spulchniające: difosforan disodowy, węglan sodu, sól, aromat, substancje konserwujące: E202, E282. Produkt może zawierać łubin, inne orzechy, sezam, soję.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
0 - 21 °C
Nazwa producenta
Olsza Olbrysz Spółka Jawna
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,28 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,2 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 26 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 42 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,9 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 23 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1653 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 396 kcal/100g |
W porcji 350 g | |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 396 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1653 kJ |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 5,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 26 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 42 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,9 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 23 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,28 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 20 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 20 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 19 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 28 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 25 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 54 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 12 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 3,3 %RWS |