1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5900288000493
Dodatkowe informacje
Producent
Cykoria
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Składniki
czekolada mleczna w proszku 0,1 % (zawiera mleko łącznie z laktozą)
skrobia ziemniaczana
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 11,1 %
skrobia kukurydziana
aromat
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica) oraz jaja.
Marka
Cykoria
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Budyń w proszku na 500 ml mleka.
Cechy
podawaj: z owocami, z sosami deserowymi, z konfiturami, z syropami owocowymi
O marce
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Dodatkowe informacje
Doskonała kuchnia
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Pszenica - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania:
1. Z ½ litra zimnego mleka odlać ½ szklanki i wsypać do niej zawartość torebki, dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować dodając 2 łyżki cukru (34 g) i zestawić z ognia.
2. Wlać rozrobiony proszek i ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Gotowy budyń wlać do salaterek, spożywać na zimno lub ciepło.
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na opakowaniu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 113
Wysokość - 165
Głębokość - 6
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
CYKORIA S.A.,
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
Adres zwrotny
CYKORIA S.A.,
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
Serwis Konsumenta
email: serwis@cykoria.pl
www.cykoria.pl
Kontakt
CYKORIA S.A.
Adres kontaktowy
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
Dodatki
Smaki / Aromaty - Zawiera
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 sugerowanych porcji produktu.
Email kontaktowy
serwis@cykoria.pl
Adres internetowy
www.cykoria.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 1 porcję (144 g) | %RWS* na 1 porcję |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 388 kJ/ 92 kcal | 559 kJ/ 132 kcal | 7 % |
Tłuszcz | 1,8 g | 2,6 g | 4 % |
w tym kw. tł. nasycone | 1,1 g | 1,6 g | 8 % |
Węglowodany | 16 g | 23 g | 9 % |
w tym cukry | 10 g | 15 g | 17 % |
Błonnik | 0 g | 0 g | - |
Białko | 3,2 g | 4,6 g | 9 % |
Sól | 0,10 g | 0,14 g | 2 % |
Wartość odżywcza podana dla produktu przyrządzonego z ½ l mleka (2 % tłuszczu) i z 2 łyżkami cukru (34 g). | |||
Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 sugerowanych porcji produktu. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 000 kJ/2 000 kcal). |