1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5900288001292
Dodatkowe informacje
Producent
Cykoria
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Składniki
aromat
skrobia ziemniaczana
skrobia kukurydziana
barwnik: kwas karminowy
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.
Marka
Cykoria
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Koncentrat budyniu w proszku.
Cechy
tylko naturalne barwniki
podawaj: z owocami, z sosami deserowymi, z konfiturami, z syropami owocowymi
Polski Producent
O marce
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Dodatkowe informacje
Doskonała kuchnia
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania:
1. Z ½ litra zimnego mleka odlać ½ szklanki i wsypać do niej zawartość torebki, dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować dodając 2 łyżki cukru (około 34 g) i zestawić z ognia.
2. Wlać rozrobiony proszek i ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Gotowy budyń wlać do salaterek, spożywać na zimno lub ciepło.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 115
Głębokość - 5
Wysokość - 164
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
Adres zwrotny
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
Serwis Konsumenta
email: serwis@cykoria.com.pl
www.cykoria.com.pl
Kontakt
CYKORIA S.A.
Adres kontaktowy
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 sugerowanych porcji produktu.
Opakowanie handlowe
GTIN - 05900288006792
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900288004767
Email kontaktowy
serwis@cykoria.com.pl
Adres internetowy
www.cykoria.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu na 1 porcję (ok. 144 g) | %RWS* na 1 porcję |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 389 kJ/ 92 kcal | 560 kJ/ 133 kcal | 7 % |
Tłuszcz | 1,7 g | 2,5 g | 4 % |
w tym kw. tł. nasycone | 1,0 g | 1,5 g | 8 % |
Węglowodany | 16 g | 23 g | 9 % |
w tym cukry | 10 g | 15 g | 17 % |
Błonnik | 0 g | 0 g | - |
Białko | 3,0 g | 4,3 g | 9 % |
Sól | 0,10 g | 0,14 g | 2 % |
Wartość odżywcza podana dla produktu przyrządzonego z 0,5 l mleka (2% tłuszczu) i z 2 łyżkami cukru (około 34 g). | |||
Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 sugerowanych porcji produktu. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |