1 szt - 0,040 kg
Kod kreskowy: 5900288000578
Dodatkowe informacje
Producent
Cykoria
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Składniki
aromat
skrobia kukurydziana
barwnik: koszenila
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
skrobia ziemniaczana
sól
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.
Marka
Cykoria
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Koncentrat kisielu w proszku.
Cechy
tylko naturalne barwniki
O marce
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Pozostałe informacje
Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 4 porcji produktu.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania:
1. Z ½ litra zimnej wody odlać ½ szklanki i wsypać do niej zawartość torebki, dobrze wymieszać.
2. Resztę wody zagotować dodając 2 łyżki cukru. Wlać rozrobiony proszek i ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Gotowy kisiel wlać do salaterek, spożywać na zimno lub ciepło.
Podawaj:
- z owocami
- z sosami deserowymi
- ze Śnieżką naszej produkcji
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 165
Głębokość - 8
Szerokość - 115
Rodzaj opakowania
Type - Torba
Adres producenta
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Adres zwrotny
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Serwis Konsumenta
email: serwis@cykoria.com.pl
www.cykoria.com.pl
Kontakt
CYKORIA S.A.
Adres kontaktowy
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie wystarcza do przyrządzenia 4 porcji produktu.
Email kontaktowy
serwis@cykoria.com.pl
Adres internetowy
www.cykoria.com.pl
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g | w 1 porcji (ok. 144 g) | %RWS* na porcję |
|---|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 198 kJ/ 47 kcal | 285 kJ/ 68 kcal | 3% |
| Tłuszcz | <0,5 g | <0,5 g | <1% |
| w tym kw. tł. nasycone | 0 g | 0 g | 0% |
| Węglowodany | 12 g | 17 g | 7% |
| w tym cukry | 5,9 g | 8,5 g | 9% |
| Błonnik | <0,5 g | <0,5 g | - |
| Białko | <0,5 g | <0,5 g | <1% |
| Sól | <0,01 g | 0,01 g | <1% |
| * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). | |||
| Potrzeby żywieniowe poszczególnych osób mogą być niższe lub wyższe zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników. |