1 szt - 0,120 kg
Kod kreskowy: 5900288450755
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
kurkuma
skrobia ziemniaczana modyfikowana
warzywa suszone 3 % w zmiennych proporcjach (marchew, pietruszka, pasternak, seler, por, cebula)
cukier
aromaty (zawierają soję, seler i mleko łącznie z laktozą)
tłuszcz z kurczaka 1,3 %
maltodekstryna z ziemniaków
sól
wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy
hydrolizat białka sojowego
ekstrakt suszonego mięsa kurczaka 1,2 %
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gluten, jaja oraz gorczycę.
Marka
Cykoria
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Rosół drobiowy instant. Koncentrat zupy w proszku.
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Soja - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przyrządzania:
Do 200 ml (niepełna szklanka) gorącej wody wsypać 1 łyżeczkę (około 6 g) koncentratu zupy i dokładnie wymieszać. Można podawać czysty, z makaronem lub ryżem.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 67
Szerokość - 67
Wysokość - 97
Rodzaj opakowania
Typ - Nieokreślone opakowanie
Adres producenta
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
Adres zwrotny
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
Serwis Konsumenta
email: serwis@cykoria.com.pl
www.cykoria.com.pl
Kontakt
CYKORIA S.A.
Adres kontaktowy
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900288460761
Email kontaktowy
serwis@cykoria.com.pl
Adres internetowy
www.cykoria.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 1 porcji (ok. 200 ml) | %RWS* w 1 porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 27 kJ/ 6 kcal | 54 kJ/ 13 kcal | 1 % |
Tłuszcz | <0,5 g | <0,5 g | <1 % |
w tym kw. tł. nasycone | <0,1 g | <0,1 g | <1 % |
Węglowodany | 1,3 g | 2,7 g | 1 % |
w tym cukry | 0,6 g | 1,1 g | 1 % |
Błonnik | <0,5 g | <0,5 g | - |
Białko | <0,5 g | <0,5 g | 1 % |
Sól | 1,1 g | 2,2 g | 37 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |