Czerwona Tajska Pasta Curry 227 g
Udostępnij na FacebookuOryginalny, pikantny smak i niezapomniany aromat. Możliwości zastosowania pasty curry są niezliczone. Zawarty w składzie galangal (kuzyn imbiru z cytrusowym posmakiem) o imbirowo-korzennym smaku ma właściwości lecznicze i wpływa stymulująco. Pasta curry to utarte i wymieszane składniki, aromatyczne i wyraziste, dzięki papryce pikantne. W kuchni ważna jest równowaga dlatego w pospolitym daniu curry, czyli sosie z dodatkiem krewetek, ryby, drobiu, wołowiny czy wieprzowiny lub warzyw smak łagodzi się mleczkiem kokosowym. Pasta wspaniale podkreśla smak mięsa.
1 szt - 0,227 kg
Kod kreskowy: 8858135012014
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Oryginalny, pikantny smak i niezapomniany aromat. Możliwości zastosowania pasty curry są niezliczone. Zawarty w składzie galangal (kuzyn imbiru z cytrusowym posmakiem) o imbirowo-korzennym smaku ma właściwości lecznicze i wpływa stymulująco.
Pasta curry to utarte i wymieszane składniki, aromatyczne i wyraziste, dzięki papryce pikantne. W kuchni ważna jest równowaga dlatego w pospolitym daniu curry, czyli sosie z dodatkiem krewetek, ryby, drobiu, wołowiny czy wieprzowiny lub warzyw smak łagodzi się mleczkiem kokosowym. Pasta wspaniale podkreśla smak mięsa.
Składniki
czerwone suszone chilli 21%, czosnek, trawa cytrynowa, szalotki, sól, galangal, skórka limonki kaffir, przyprawy (nasiona kolendry, kmin rzymski w proszku.
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
0 - 5 °C
Nazwa producenta
Real Thai
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 12,9 g |
Zawartość białek | 4,4 g |
Zawartość błonnika | 3,2 g |
Cukry | 7,6 g |
Zawartość węglowodanów | 9 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 6,4 g |
Wartość energetyczna kJ | 490 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 118 kcal |