Danie Hipp Makaron tagliatelle z rybą i Brokułami
Udostępnij na Facebooku80% składników tego produktu stanowią surowce pochodzące z rolnictwa ekologicznego (HU-ÖKO-01). - bez dodatku soli - naturalny delikatny smak - kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 - ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych - źródło jodu - ważnego dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy i rozwoju poznawczego - zgodnie z przepisami prawa nie zawiera substancji konserwujących ani barwników - bez dodatku aromatów i zagęstników - przy rozwarstwieniu wymieszaj - z delikatnymi cząstkami wspierającymi naukę gryzienia - bez składników modyfikowanych genetycznie
1 szt - 0,220 kg
Kod kreskowy: 9062300105442
Dodatkowe informacje
Producent
Hipp
HiPP gwarantuje, że ryby pochodzą z połowów odbywających się z poszanowaniem zasobów środowiska morskiego (zrównoważone rybołówstwo).
Kraj
Kraj produkcji - UE
Cechy
zrównoważone rybołówstwo
nowy skład
Marka
HiPP
O marce
HiPP gwarantuje, że ryby pochodzą z połowów odbywających się z poszanowaniem zasobów środowiska morskiego (zrównoważone rybołówstwo).
Składniki
woda
ugotowany makaron* 25% (z pszenicy* durum)
ryba morska 12%
marchew* 12%
brokuły* 5%
śmietana* 3% (z mleka*)
cebula*
olej rzepakowy* 1,7%
mąka pszenna*
skrobia ryżowa*
sok cytrynowy* z soku zagęszczonego
*z rolnictwa ekologicznego
Adres firmy
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa
Nazwa firmy
HiPP Polska Sp. z o.o.
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Unii Europejskiej
Adres zwrotny
HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa
www.hipp.pl
Opis produktu
80% składników tego produktu stanowią surowce pochodzące z rolnictwa ekologicznego (HU-ÖKO-01).
- bez dodatku soli - naturalny delikatny smak
- kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 - ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
- źródło jodu - ważnego dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy i rozwoju poznawczego
- zgodnie z przepisami prawa nie zawiera substancji konserwujących ani barwników
- bez dodatku aromatów i zagęstników - przy rozwarstwieniu wymieszaj
- z delikatnymi cząstkami wspierającymi naukę gryzienia
- bez składników modyfikowanych genetycznie
Adres producenta
Wyprodukowano dla
HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa
Adres internetowy
www.hipp.pl
Rodzaj opakowania
Typ - Słoik
Opakowanie handlowe
GTIN - 02519842203015
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 101
Szerokość - 62
Głębokość - 62
Opakowanie logistyczne
GTIN - 09062300307778
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Szkło - powszechnie recyklingowane
Oświadczenia zdrowotne
kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 - ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
źródło jodu - ważnego dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy i rozwoju poznawczego
Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Ryba - Zawiera
Mleko - Zawiera
Oświadczenia żywieniowe
bez dodatku soli
źródło jodu
Przygotowanie i stosowanie
Sposób użycia:
Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w „kąpieli wodnej" lub kuchence mikrofalowej, wymieszaj i sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Używaj plastikowej łyżeczki.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Tekst dotyczący alergenów
ZAWIERA GLUTEN. Makaron może zawierać śladowe ilości jaj.
Informacje dot. stylu życia
Bez dodatku soli
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pełnowartościowy posiłek warzywno-rybny dla niemowląt. Makaron z rybą morską i brokułami
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku aromatów i zagęstników
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g | 220 g (1 porcja) |
---|---|---|
energia kJ/kcal | 294/70 | 647/154 |
tłuszcz, w tym | 2,8 g | 6,2 g |
- kwasy tł. nasycone | 0,8 g | 1,8 g |
- kwasy tł. jednonienasycone | 1,4 g | 3,1 g |
- kwasy tł. wielonienasycone | 0,6 g | 1,3 g |
węglowodany | 7,6 g | 16,7 g |
- w tym cukry | 0,9 g | 2,0 g |
białko | 3,2 g | 7,0 g |
sól* | 0,10 g | 0,22 g |
sód | 0,04 g | 0,09 g |
jod | 16,0 µg (23%**) | 35,2 µg (50%**) |
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 0,13 g | 0,29 g |
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu | ||
**% zalecanego dziennego spożycia |