DANIE PAD THAI O SM KURCZAKA (ŁAGODNE) 90G VIFON
Udostępnij na FacebookuTajski Pad Thai – jedno z najpopularniejszych azjatyckich dań, Pyszne, sycące danie z nudlami pszennymi (wstążki) i starannie dobraną kompozycją aromatycznych przypraw.
1 szt - 0,090 kg
Kod kreskowy: 5901882313965
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Sposób przyrządzania:
1. Pokrusz nudle i wsyp do miski razem z suszonymi warzywami.
2. Zalej wrzątkiem (ok. 150 ml) i przykryj na 3 minuty.
3. Dodaj saszetkę z sosem i dokładnie wymieszaj. Gotowe!
Kraj pochodzenia głównego składnika
Wietnam
Opis marketingowy
Tajski Pad Thai – jedno z najpopularniejszych azjatyckich dań,
Pyszne, sycące danie z nudlami pszennymi (wstążki) i starannie dobraną kompozycją aromatycznych przypraw.
Składniki
Składniki: nudle (71,7%): mąka PSZENNA, tłuszcz palmowy, skrobia, sól, cukier, substancje spulchniające: węglany potasu, węglany sodu; stabilizatory: guma celulozowa, guma guar; kurkuma, barwnik: ryboflawiny; sos (27,8%): woda, cukier, rafinowany olej palmowy, pasta z tamaryndowca, czosnek, szalotka, sól, skrobia modyfikowana, zabielacz (syrop glukozowy, tłuszcz palmowy, stabilizatory: E 340, E 451; kazeiniany (MLEKO), emulgatory: E 471, E 472e; substancja przeciwzbrylająca: E 551), proszek z KREWETEK (SKORUPIAKI), ekstrakt drożdżowy, sos RYBNY (RYBY z gatunku sardelowatych, sól), wzmacniacze smaku: guanylan disodowy, inozynian disodowy; olej SEZAMOWY, olej z KREWETEK (SKORUPIAKI), regulator kwasowości: kwas octowy; hydrolizowane białko SOJOWE, aromaty (zawiera ORZESZKI ZIEMNE, SOJA, MLEKO), barwniki: karmel, ekstrakt z papryki, karoteny; konserwant: sorbinian potasu, benzoesan sodu; suszone warzywa (0,5%): marchew, szczypior.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
5 - 25 °C
Nazwa producenta
TAN-VIET INTERNATIONAL SA
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,96 g |
Zawartość białek | 2,4 g |
Cukry | 1,6 g |
Zawartość węglowodanów | 18 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 3,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 6,3 g |
Wartość energetyczna kJ | 576 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 138 kcal |
W porcji 240 g | |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 5,8 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 331 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1382 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 15 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 7,9 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 43 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 3,8 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 2,3 g |